Επιτέλους έλεγχος της υγείας της μπαταρίας στο Android

Επιτέλους έλεγχος της υγείας της μπαταρίας στο Android
ired.gr

Η Google ανταποκρίνεται στην ανάγκη για ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό στο Android με την προσθήκη ενός API που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την υγεία της μπαταρίας. Η δυνατότητα ελέγχου της υγείας της μπαταρίας είναι πράγματι χρήσιμη για τους χρήστες, καθώς τους βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα την κατάσταση της μπαταρίας τους και να αποφασίσουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγή.

Η εφαρμογή Batt, ως open source εφαρμογή, προσφέρει τη δυνατότητα να ελέγξεις τον αριθμό των κύκλων φόρτισης της μπαταρίας σου. Αν επιθυμείς περισσότερες πληροφορίες, όπως την υγεία της μπαταρίας σε ποσοστό της αρχικής της χωρητικότητας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εντολή ADB:

pm grant com.porg.batt android.permission.BATTERY

Διαβάστε επίσης: Android 14: Βελτιώνει την εγγραφή οθόνης, προστατεύει τις προσωπικές ειδοποιήσεις

Αυτή η εντολή επιτρέπει στην εφαρμογή Batt να αποκτήσει πρόσβαση στις στατιστικές της μπαταρίας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείς να λάβεις περισσότερες λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας σου.

Είναι καλό να έχουμε παρόμοιες δυνατότητες και στο Android, ούτως ώστε οι χρήστες να μπορούν να παρακολουθούν την υγεία της μπαταρίας τους και να πάρουν αποφάσεις βάσει των πληροφοριών που παρέχονται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το χαρακτηριστικό είναι στα πρώιμα στάδια ανάπτυξής του και δεν γνωρίζουμε την ακρίβεια των στοιχείων που θα επιστρέψει.

Διαβάστε επίσης: Είναι ασφαλές το smartphone σου; Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Android