Επικίνδυνο malware σε δημοφιλή apks όπως Youtube και Netflix

Επικίνδυνο malware σε δημοφιλή apks όπως Youtube και Netflix
ired.gr

Το DogeRAT είναι ένα νέο Android malware που ανακαλύφθηκε από ερευνητές ασφαλείας της CloudSEK. Πρόκειται για ένα Remote Access Trojan (RAT) που προσπαθεί να κρύψει την ταυτότητά του σε δημοφιλείς εφαρμογές, με στόχο την υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης: Οι χάκερ σπέρνουν κρυφά κακόβουλο λογισμικό στο Google Play Store — πώς να παραμείνετε ασφαλείς

Ο DogeRAT διαθέτει διάφορες δυνατότητες, όπως πρόσβαση σε επαφές και μηνύματα, υποκλοπή τραπεζικών δεδομένων, απομακρυσμένο έλεγχο της συσκευής, αποστολή spam μηνυμάτων, επεξεργασία αρχείων και ακόμη και χρήση της κάμερας της συσκευής. Για να μολύνει τον στόχο του, το malware προσποιείται ότι είναι μια έγκυρη εφαρμογή όπως παιχνίδι, εργαλείο παραγωγικότητας, Netflix ή YouTube.

Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το DogeRAT προωθείται και μέσω της πλατφόρμας Telegram. Υπάρχει ακόμα μια premium έκδοση του malware που προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες όπως λήψη στιγμιοτύπων οθόνης, υποκλοπή φωτογραφιών, λειτουργία keylogger και άλλες.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ακόμα και αν μια εφαρμογή βρίσκεται στο Play Store, δεν εγγυάται απαραίτητα ότι είναι ασφαλής. Επιπλέον, η εγκατάσταση εφαρμογών από τρίτες πηγές εκτός του Play Store αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό. Συνιστάται να είστε προσεκτικοί και να λαμβάνετε μέτρα ασφαλείας κατά την εγκατάσταση εφαρμογών στη συσκευή σας.

Διαβάστε επίσης: YouTube: Προειδοποίηση για απάτη μέσω email από φαινομενικά επιβεβαιωμένο λογαριασμό