Microsoft Build 2023: Οι 5 μεγαλύτερες ανακοινώσεις από τη διάσκεψη προγραμματιστών

Microsoft Build 2023: Οι 5 μεγαλύτερες ανακοινώσεις από τη διάσκεψη προγραμματιστών
ired.gr

Η Microsoft πραγματοποίησε την κεντρική της παρουσίαση στο συνέδριο Build αυτή την εβδομάδα. Στην παρουσίασή της, η εταιρεία επικεντρώθηκε στην τεχνητή νοημοσύνη και ανακοίνωσε πολλές ενδιαφέρουσες εξελίξεις σχετικά με την επέκταση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες της.

Μερικές από τις ανακοινώσεις περιλάμβαναν την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στο νέο λειτουργικό σύστημα Windows 11, με την εισαγωγή λειτουργιών όπως η αυτόματη διόρθωση γραμματικών λαθών και η πρόβλεψη του επόμενου λόγου κατά την πληκτρολόγηση. Επίσης, η Microsoft ανακοίνωσε βελτιώσεις στις τεχνητές νοημοσύνες των υπηρεσιών της, όπως το Microsoft 365, το Azure και το Microsoft Teams, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας.

Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εξέλιξης των υπηρεσιών και των προϊόντων της Microsoft, και η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε αυτόν τον τομέα για να προσφέρει βελτιωμένες εμπειρίες στους χρήστες της.

Πάμε να δούμε τις ανακοινώσεις που ξεχώρισαν:

  • Τα Windows 11 αποκτούν έναν AI Copilot

Η Microsoft παρουσίασε τον προσωπικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Copilot. Ο Copilot θα είναι διαθέσιμος στα Windows 11 και θα βρίσκεται στη γραμμή εργασιών (taskbar). Μέσω της πλευρικής μπάρας του Copilot, οι χρήστες θα μπορούν να ζητήσουν από τον βοηθό να συνοψίσει, να ξαναγράψει και να εξηγήσει κείμενο σε οποιαδήποτε εφαρμογή χρησιμοποιούν. Επιπλέον, ο Copilot θα προσφέρει δυνατότητες προσαρμογής των ρυθμίσεων του υπολογιστή σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Επιπλέον, η Microsoft ανακοίνωσε και άλλες βελτιώσεις και χαρακτηριστικά που θα έρθουν με τα Windows 11. Αυτά περιλαμβάνουν υποστήριξη για το Bluetooth LE, που βελτιώνει τη συνδεσιμότητα με συσκευές Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και την προδιαγραφή ήχου χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που επιτρέπει στους χρήστες να ακούν υψηλής ποιότητας ήχο χωρίς να επηρεάζεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής τους. Ακόμη, προστίθεται υποστήριξη για 10 νέες γλώσσες και διαλέκτους στις ζωντανές λεζάντες (Live Captions) και εργαλεία ελέγχου περιφερειακών RGB, που επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόσουν τον φωτισμό RGB των συμβατών περιφερειακών συσκευών τους.

  • Το MICROSOFT 365 Copilot υποστηρίζει τώρα plugins

Η Microsoft ανακοίνωσε την προσθήκη plug-ins στον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης Copilot του Microsoft 365. Ο Copilot θα υποστηρίζει τρεις κύριους τύπους plug-ins, συμπεριλαμβανομένων των επεκτάσεων μηνυμάτων του Teams, των Power Platform connectors και εργαλείων που χρησιμοποιούν τεχνολογία από το ChatGPT. Οι χρήστες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν από δεκάδες plug-ins τρίτων κατασκευαστών, όπως αυτά της Atlassian και της Adobe. Επιπλέον, η Microsoft αναφέρει ότι θα κατασκευάσει όλα τα plug-ins του Copilot και του Bing Chat με τα ίδια πρότυπα που χρησιμοποιεί η OpenAI για το ChatGPT. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τα ίδια plug-ins σε όλα τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο.

 

  • Ο MICROSOFT Edge θα διαθέτει σύντομα ενσωμάτωση του 365 Copilot

Η Microsoft επεκτείνει το 365 Copilot και στον πρόγραμμα περιήγησης Edge. Το εργαλείο θα εμφανίζεται στην πλευρική γραμμή του προγράμματος περιήγησης και μπορεί να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας που βλέπεις για να σε βοηθήσει σε projects σε εφαρμογές του Microsoft 365, όπως το Outlook, το Word, το Excel και άλλες. Το εργαλείο θα σου επιτρέπει να εκτελέσεις διάφορες εργασίες, όπως τη σύνταξη ενός email, την προσθήκη δεδομένων σε ένα φύλλο υπολογιστικού φύλλου του Excel και τη δημιουργία ενημερώσεων κατάστασης βασιζόμενος στις συνομιλίες που έχεις σε εξέλιξη. Επίσης, η ενσωμάτωση θα υποστηρίζει τα προαναφερθέντα plug-ins που έρχονται με το 365 Copilot.

Διαβάστε επίσης: «Μάχη» Microsoft και Google για την επόμενη γενιά εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης

 

  • Το Windows Terminal αναβαθμίζεται με τεχνητή νοημοσύνη

Η Microsoft προσθέτει ένα chatbot με τεχνητή νοημοσύνη στο Windows Terminal μέσω σύνδεσης με το GitHub Copilot. Οι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το GitHub Copilot θα μπορούν τώρα να αποκτήσουν πρόσβαση στο chatbot από το Terminal και να χρησιμοποιήσουν διάφορες λειτουργίες, να λαμβάνουν προτάσεις κώδικα και να λαμβάνουν εξηγήσεις για διάφορα σφάλματα. Επιπλέον, η Microsoft εξετάζει τη δυνατότητα μεταφοράς του GitHub Copilot και σε άλλα εργαλεία για προγραμματιστές, όπως το WinDBG. Εκτός από αυτήν την αναβάθμιση που αφορά τους προγραμματιστές, η Microsoft παρουσίασε επίσης ένα νέο Dev Home dashboard που θα διευκολύνει τη ρύθμιση και τη χρήση συστημάτων Windows για ανάπτυξη. Επιπλέον, η Microsoft εισάγει περιλήψεις (summaries) στο Microsoft Store για εφαρμογές που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και μια νέα κατηγορία τεχνητής νοημοσύνης για να αναδείξει εφαρμογές στα Windows που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης.

 

  • Το Bing είναι πλέον η προεπιλεγμένη εμπειρία αναζήτησης του ChatGPT

Η Microsoft έχει επενδύσει σημαντικά ποσά στο OpenAI, και η στρατηγική συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες έχει οδηγήσει σε διάφορες αλλαγές και ενσωματώσεις. Το OpenAI αποφάσισε να καθιερώσει το Bing ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο ChatGPT chatbot, κάτι που δεν είναι έκπληξη με δεδομένο το γεγονός ότι η Microsoft είναι ένας από τους κύριους επενδυτές του OpenAI. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του ChatGPT Plus θα βλέπουν πλέον αναφορές από το Bing που θα εμφανίζονται στις απαντήσεις του chatbot. Επιπλέον, η Microsoft έχει ανακοινώσει την ανάπτυξη πρόσθετων (plugins) για το Bing από τις OpenTable και WolframAlpha. Τώρα, επεκτείνει ακόμα περισσότερο τη βιβλιοθήκη των προσθέτων, καθώς το Bing θα υποστηρίζει σύντομα πρόσθετα από εταιρείες όπως η Expedia, η Instacart, η Kayak, η Klarna, η Redfin, η TripAdvisor, η Zillow και άλλες. Αυτές οι ενέργειες επιδιώκουν να ενισχύσουν την εμπειρία των χρηστών παρέχοντας πληροφορίες από δημοφιλείς υπηρεσίες και εφαρμογές μέσα από το ChatGPT.

Διαβάστε επίσης: Αργός υπολογιστής; Τρόποι για να τον κάνετε να «τρέχει» πιο γρήγορα