iOS 17: Τα iPhone κλειδωμένα θα γίνονται smart displays

iOS 17: Τα iPhone κλειδωμένα θα γίνονται smart displays
ired.gr

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 17 θα εισάγει ένα χαρακτηριστικό smart display mode που θα ενεργοποιείται κατά τη φόρτιση του iPhone και όταν η συσκευή βρίσκεται σε οριζόντια διάταξη.

Αυτό το χαρακτηριστικό ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη τάση να χρησιμοποιούνται οι έξυπνες οθόνες στο σπίτι, όπως οι συσκευές Google Nest Hub ή Amazon Echo Show. Εάν η Apple υιοθετήσει αυτό το χαρακτηριστικό, θα δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το iPhone ως μια προσωπική έξυπνη οθόνη, που θα εμφανίζει πληροφορίες για έξυπνο σπίτι κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Διαβάστε επίσης: 5 λόγοι για τους οποίους ανυπομονούμε για την κυκλοφορία του iOS17

Όταν η συσκευή είναι σε οριζόντια θέση και δεν χρησιμοποιείται, θα εμφανίζονται πληροφορίες στην οθόνη κλειδώματος που αφορούν συναντήσεις του ημερολογίου, δεδομένα καιρού, ειδοποιήσεις και άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με το έξυπνο σπίτι.

Αυτή η λειτουργία θα καταστήσει το iPhone έναν κόμβο οικιακών δεδομένων, παρέχοντας γρήγορη πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες και ειδοποιήσεις όταν η συσκευή βρίσκεται σε αδράνεια. Αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν εύκολα τις συναντήσεις του ημερολογίου τους, να ελέγχουν τις προγνώσεις του καιρού, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και να αλληλεπιδρούν με άλλα δεδομένα του έξυπνου σπιτιού τους, όπως ο έλεγχος των συσκευών του οικιακού αυτοματισμού.

Η apple, για να κάνει τα iPhone πιο χρήσιμα όταν δεν χρησιμοποιούνται ενεργά, σχεδιάζει τη χρήση ενός σκούρου φόντου με πιο ανοιχτόχρωμο κείμενο το οποίο μπορεί να διευκολύνει την ανάγνωση των πληροφοριών στην οθόνη, ιδίως όταν η συσκευή είναι τοποθετημένη σε μια επιφάνεια.

Ο Gurman αναφέρει ότι αυτό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του iOS 17, το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί στην κεντρική εκδήλωση της 5ης Ιουνίου του WWDC 2023.

Διαβάστε επίσης: Apple | αποκαλύπτει τις νέες λειτουργίες Cognitive και Vision για iOS και iPadOS