Η GOOGLE κάνει το πρώτο βήμα για την εξάλειψη των κωδικών πρόσβασης

Η GOOGLE κάνει το πρώτο βήμα για την εξάλειψη των κωδικών πρόσβασης
ired.gr

Είναι αλήθεια ότι η Google ανακοίνωσε την εισαγωγή μιας νέας μεθόδου σύνδεσης στους λογαριασμούς της, γνωστής ως "passkey". Το "passkey" είναι μια προηγμένη μέθοδος αυθεντικοποίησης που αναπτύσσεται για να παρέχει μια πιο ασφαλή εναλλακτική λύση στους κωδικούς πρόσβασης.

Αντί να εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που συνδέεστε σε έναν λογαριασμό της Google, το passkey είναι ένα παραγόμενο κλειδί που είναι μοναδικό για κάθε συσκευή και κάθε σύνδεση. Αυτό το παραγόμενο κλειδί δημιουργείται από τη συσκευή και τον λογαριασμό σας, με βάση διάφορους παράγοντες όπως η συσκευή, τον τύπο της, η γεωγραφική τοποθεσία και άλλοι παράγοντες ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Τέλος στην κακόβουλη χρήση των tag trackers προσπαθούν να βάλουν η Apple και η Google

Η δυνατότητα χρήσης δακτυλικού αποτυπώματος, σάρωσης προσώπου ή PIN κλειδώματος οθόνης για την επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη προσθέτει επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, καθώς αυξάνει τη δυσκολία για τρίτους να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Το passkey θα παρέχει μια ευκολότερη και πιο ασφαλή εμπειρία σύνδεσης στους λογαριασμούς Google, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή μέθοδο εισαγωγής κωδικού πρόσβασης. Αναμένεται ότι το passkey θα είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες πλατφόρμες και συσκευές, και η Google εργάζεται επί του παρόντος για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την ενσωμάτωσή του στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Διαβάστε επίσης: Συγχρονισμός των κωδικών μίας χρήσης στο cloud από το Google Authenticator