Είναι ασφαλές το smartphone σου; Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Android

Είναι ασφαλές το smartphone σου; Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Android
ired.gr

Το Android είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα για κινητές συσκευές και προσφέρει πληθώρα χαρακτηριστικών ασφαλείας που συμβάλλουν στην προστασία εκατομμυρίων συσκευών σε όλο τον κόσμο. Ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

Διαβάστε επίσης: Samsung Πώς είσαι σίγουρος ό,τι τα προσωπικά δεδομένα σου είναι προστατευμένα, εάν δώσεις το κινητό σου για επισκευή

  1. Ενημερώσεις ασφαλείαας: Η Google, η εταιρεία πίσω από το Android, παρέχει τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας για το λειτουργικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι διορθώνονται ευπάθειες και επιδιορθώνονται προβλήματα ασφάλειας για να διατηρηθεί η προστασία των συσκευών.
  2. Πιστοποίηση εφαρμογών: Το Android χρησιμοποιεί ένα σύστημα πιστοποίησης εφαρμογών που βοηθά στον έλεγχο της ασφάλειάς τους πριν τις διατεθούν στο κατάστημα Google Play. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι χρήστες λαμβάνουν εφαρμογές που έχουν ελεγχθεί για πιθανούς κακόβουλους κώδικες ή άλλα ασφαλιστικά προβλήματα.
  3. Κρυπτογράφηση δεδομένων: Το Android υποστηρίζει την κρυπτογράφηση δεδομένων για την προστασία των πληροφοριών που αποθηκεύονται στη συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ιδιωτικά και ασφαλή.
  4. Ελέγχος δικαιωμάτων εφαρμογών: Το Android σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα δικαιώματα που ζητούν οι εφαρμογές πριν τις εγκαταστήσετε. Αυτό σας δίνει περισσότερο έλεγχο επί του τι επιτρέπετε στις εφαρμογές να κάνουν στη συσκευή σας.
  5. Ασφάλεια Play Protect: Το Play Protect είναι μια υπηρεσία ασφαλείας που παρέχεται από τη Google για το Android. Ελέγχει τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας για πιθανούς κακόβουλους κώδικες ή απειλές και σας προειδοποιεί σε περίπτωση εντοπισμού κάποιου προβλήματος.
  6. Ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού: Το Android διαθέτει ενσωματωμένα εργαλεία ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού που βοηθούν στην προστασία της συσκευής σας από απειλές όπως ιοί, κακόβουλες εφαρμογές και φισινγκ.

Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που προσφέρει το Android για να προστατεύσει τις συσκευές των χρηστών του. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το λειτουργικό σύστημά σας ενημερωμένο και να λαμβάνετε μέτρα ασφαλείας, όπως τη λήψη εφαρμογών μόνο από έγκυρες πηγές και την προσοχή στις δικαιώματα που ζητούν οι εφαρμογές που εγκαθιστάτε.

Διαβάστε επίσης: Εντοπισμός χαμένου ή κλεμμένου κινητού χωρίς να είναι συνδεδεμένο στο internet