Σε dash cam μετατρέπει η Google τα Android smartphones

Σε dash cam μετατρέπει η Google τα Android smartphones
ired.gr

Η Google έχει ανακοινώσει την προσθήκη μιας νέας λειτουργίας στο Android, γνωστή ως "Android Car Safety" ή "Android Car Crash Detection". Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες Android smartphones να αξιοποιήσουν την κάμερα της συσκευής τους για την καταγραφή βίντεο σε περίπτωση ατυχήματος ή περιστατικού κίνδυνου στο δρόμο.

Όταν το σύστημα ανιχνεύει μια πιθανή σύγκρουση ή ένα ατύχημα, ενεργοποιεί αυτόματα την κάμερα και αρχίζει να καταγράφει ένα βίντεο. Το βίντεο αυτό αποθηκεύεται στη συσκευή του χρήστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη ή για πρόσθετες πληροφορίες σε περίπτωση αστικής ευθύνης, ασφάλισης ή διερεύνησης του ατυχήματος.

Διαβάστε επίσης: Εφαρμογές Google Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Η εν λόγω λειτουργία είναι μια προσπάθεια της Google να προσφέρει πρόσβαση σε χρήσιμες δυνατότητες dash cam σε όλους τους κατόχους Android smartphones, χωρίς την ανάγκη για εγκατάσταση εξωτερικών καμερών. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να επωφεληθούν από την ασφάλεια και την πρόσθετη προστασία που προσφέρουν οι dash cams, καταγράφοντας σημαντικά γεγονότα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Η λειτουργία dash cam στα Android smartphones μπορεί να καταγράψει έως και 24 ώρες συνεχούς βίντεο, με μέγεθος αρχείου περίπου 30MB ανά λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι κάθε βίντεο μπορεί να φτάσει τα 42GB σε μέγεθος. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη την αποθηκευτική χωρητικότητα της συσκευής σας και να διασφαλίζετε ότι διαθέτετε αρκετό χώρο για την καταγραφή των βίντεο.

Σχετικά με τη διαχείριση των καταγεγραμμένων βίντεο, συνήθως αυτά διαγράφονται αυτόματα μετά από τρεις ημέρες για να διατηρηθεί ο αποθηκευτικός χώρος. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε να μεταφέρετε τα βίντεο σε άλλα αποθηκευτικά μέσα ή να χρησιμοποιήσετε online υπηρεσίες αντιγράφων ασφαλείας (backup) για να τα αποθηκεύσετε μακροπρόθεσμα.

Διαβάστε επίσης: Αυτό θα συμβεί εάν δεν βάλεις το κινητό σε λειτουργία πτήσης μέσα στο αεροπλάνο