Apple | αποκαλύπτει τις νέες λειτουργίες Cognitive και Vision για iOS και iPadOS

Apple | αποκαλύπτει τις νέες λειτουργίες Cognitive και Vision για iOS και iPadOS
ired.gr

Η Apple επιδεικνύει δέσμευση στη δημιουργία προϊόντων που είναι προσιτά και προσφέρουν βοήθεια σε άτομα με διάφορες αναπηρίες και επικοινωνιακές προκλήσεις. Έχει εισαγάγει αρκετές λειτουργίες και εργαλεία στο λογισμικό των προϊόντων της που επιτρέπουν την προσαρμογή και τη χρήση από άτομα με διάφορες ανάγκες.

Χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες, όπως η μηχανική εκμάθηση, για να βελτιώσει την απόδοση και την αναγνώριση των αναπηρικών αναγκών και να διασφαλίσει το απόρρητο των χρηστών. Αυτές οι προσπάθειες αντικατοπτρίζουν την δέσμευση της Apple να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα που είναι προσβάσιμα για όλους τους χρήστες.

Ακολουθούν μερικές από τις νέες δυνατότητες που έχει εισαγάγει η Apple για τη βελτίωση της προσβασιμότητας:

 

Βοηθητική Πρόσβαση για Γνωστικές Αναπηρίες

Η Βοηθητική Πρόσβαση της Apple παρέχει μια σειρά δυνατοτήτων για την απλοποίηση των εφαρμογών και των εμπειριών για άτομα με γνωστικές αναπηρίες. Αυτές οι λειτουργίες σχεδιάστηκαν με βάση την ανατροφοδότηση από άτομα με γνωστικές αναπηρίες και τους υποστηρικτές τους, με σκοπό να προσφέρουν προσαρμοσμένες εμπειρίες σε διάφορες εφαρμογές. Αυτή η λειτουργία παρέχει υψηλή αντίθεση κουμπιών, μεγάλες ετικέτες κειμένου και εργαλεία προσαρμογής εμπειρίας για άτομα με γνωστικές αναπηρίες σε εφαρμογές όπως το τηλέφωνο και το FaceTime, τα Μηνύματα, η Κάμερα, οι Φωτογραφίες και η Μουσική. Επιπλέον, προσφέρει οπτικές διατάξεις που βασίζονται είτε σε πλέγματα είτε σε γραμμικές διατάξεις κειμένου, για άτομα που προτιμούν δομημένες εμφανίσεις. Ο στόχος αυτών των λειτουργιών είναι να διασφαλιστεί ότι οι προϊόντα της Apple είναι προσβάσιμα και προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία χρήσης για όλους, λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες ανάγκες και προκλήσεις επικοινωνίας των ατόμων με αναπηρίες.

Διαβάστε επίσης: Πώς η τεχνολογία γίνεται αρωγός στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του αυτισμού

Ζωντανή ομιλία και Προσβασιμότητα Προσωπικής Φωνής για Ομιλία

Η ζωντανή ομιλία και η λειτουργία Personal Voice είναι δύο δυνατότητες που εισήγαγε η Apple για να βοηθήσει τους χρήστες με επικοινωνιακές προκλήσεις. Μέσω της ζωντανής ομιλίας, οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογούν τις φράσεις που θέλουν να εκφωνηθούν δυνατά κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων, κλήσεων FaceTime ή διαπροσωπικών συνομιλιών. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει την ευκολότερη επικοινωνία για άτομα με δυσκολίες στον λόγο ή άλλες επικοινωνιακές δυσκολίες. Το Personal Voice επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μια φωνή που ακούγεται παρόμοια με τη δική τους, με έναν εύκολο και ασφαλή τρόπο. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση στη συσκευή για να μάθει και να διατηρεί τη φωνητική ταυτότητα του χρήστη. Το Personal Voice ενσωματώνεται επίσης με τη ζωντανή ομιλία, επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν την προσαρμοσμένη φωνή τους για να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν με άλλους με πιο άνετο τρόπο. Οι δύο αυτές λειτουργίες αποσκοπούν στη βελτίωση της επικοινωνίας και της αυτονομίας των ατόμων με επικοινωνιακές προκλήσεις, προσφέροντας εξατομικευμένες και ασφαλείς λύσεις.

Λειτουργία ανίχνευσης σε μεγεθυντικό φακό με Σημείο και ομιλία

Το Point and Speak in Magnifier είναι μια χρήσιμη τεχνολογία που βοηθά τα άτομα με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιούν αντικείμενα που έχουν γραφές. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Κάμερα, τον σαρωτή LiDAR και τη μηχανική εκμάθηση στη συσκευή, το Point and Speak in Magnifier μπορεί να αναγνωρίζει τις λέξεις σε κάθε κουμπί και να τις αναφέρει στους χρήστες όταν αγγίζουν το πληκτρολόγιο. Αυτό τους επιτρέπει να αλληλεπιδρούν με συσκευές και αντικείμενα που διαθέτουν γραφές, παρέχοντάς τους αυτονομία και ελευθερία. Επιπλέον, ο Μεγεθυντικός φακός παρέχει και άλλες λειτουργίες πέρα από την αναγνώριση λέξεων. Με τη χρήση της τεχνολογίας LiDAR και της μηχανικής εκμάθησης, μπορεί να αναγνωρίσει ανθρώπους, πόρτες και εικόνες γύρω από τον χρήστη. Αυτό μπορεί να ενημερώσει τους χρήστες για το περιβάλλον τους και να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν καλύτερα την καθημερινή ζωή.

Οι δυνατότητες προσβασιμότητας που αναφέρονται παραπάνω για προσβασιμότητα γνωστικής, ομιλίας και όρασης σχεδιάζονται να κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος.

Διαβάστε επίσης: iPhone: Θα παρακολουθεί και θα βελτιώνει την ψυχική υγεία των ανθρώπων