Android | Ρυθμίσεις οθόνης που αξίζει να αλλάξετε

Android | Ρυθμίσεις οθόνης που αξίζει να αλλάξετε
ired.gr

Πολλές από τις καλύτερες δυνατότητες του Android 13 είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή, αλλά κάποιες είναι κρυμμένες στα μενού, περιμένοντας να ενεργοποιηθούν. Τα smartphones με εγκατεστημένο το Android 13 έχουν αυτές τις δυνατότητες τις οποίες μπορείτε να βρείτε και να αλλάξετε αυτές τις νέες ρυθμίσεις.

Το λειτουργικό σάς δίνει την δυνατότητα να τροποποιήσετε πολλά πράγματα και να προσαρμόσετε το κινητό τόσο στο προσωπικό σας γούστο όσο και στις ανάγκες σας. Όπως αν έχετε πρεσβυωπία να μεγαλώσετε την γραμματοσειρά, να αλλάξετε την φωτεινότητα, τη ζωηρότητα των χρωμάτων, να βάλετε ένα σκούρο θέμα και πολλά άλλα. Πάμε λοιπόν, να τις δούμε μία προς μία:

 

Φωτεινή και σκοτεινή λειτουργία

Όλα τα σύγχρονα τηλέφωνα Android έχουν την επιλογή να επιλέξετε ανάμεσα σε μία φωτεινή και μία σκοτεινή λειτουργία (Dark Mode και Night Light) με την φωτεινή να είναι προεπιλεγμένη. Αυτή η επιλογή αξίζει να ενεργοποιηθεί, καθώς μπορεί να μειώσει την καταπόνηση των ματιών τη νύχτα και μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει τον ύπνο σας. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν επίσης ένα σκούρο φόντο από ένα ανοιχτόχρωμο. Για να ενεργοποιήσετε την σκοτεινή λειτουργία, μεταβείτε στις ρυθμίσεις συστήματος, μετά στο “Προβολή” και θα το δείτε. Εναλλακτικά στις ρυθμίσεις, αναζητήστε την λέξη “Σκοτεινή”.

 

Είδος και μέγεθος γραμματοσειράς

Το μέγεθος της γραμματοσειράς θα βοηθήσει όσους έχουν πρεσβυωπία και ιδιαίτερα τους μεγάλους σε ηλικία χρήστες. Το μέγεθος γραμματοσειράς δεν είναι με νούμερα αλλά με μεγέθη (small, medium, large, extra large κλπ). Θα πρέπει να πάτε στις Ρυθμίσεις > Προβολή και να κατεβείτε προς τα κάτω στην ενότητα Γραμματοσειρά. Εκεί θα δείτε τις δυνατότητες ρύθμισης “Γραμματοσειρά” και “Μέγεθος κειμένου”.

 

Χρώματα

Μια άλλη ρύθμιση της οθόνης Android που πρέπει να αλλάξετε είναι τα χρώματα. Στο MIUI θα το βρείτε στις Ρυθμίσεις > Προβολή > Σχέδιο χρώματος. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε να φαίνονται ζωντανά, με κορεσμό (με ενίσχυση), ή κανονικά (φυσικά). Λίγο πιο κάτω θα βρείτε και την θερμοκρασία Χρώματος. Εδώ οι επιλογές είναι θερμό, κρύο και προσαρμογή (με βάση μία παλέτα χρωμάτων σε ένα κύκλο).

Διαβάστε επίσης: YouTube: Προειδοποίηση για απάτη μέσω email από φαινομενικά επιβεβαιωμένο λογαριασμό

 

Λειτουργία ανάγνωσης

Στις Ρυθμίσεις > Προβολή, και στην ενότητα Οθόνη, θα βρείτε την λειτουργία ανάγνωσης. Είναι μία πολύ καλή ρύθμισης όπου το τηλέφωνό σας κάνει τα χρώματά του πιο θερμά, επιτρέποντας έτσι να χαλαρώσουν τα μάτια σας από τον έντονο φωτισμό. Μπορείτε να ρυθμίσετε την λειτουργία να είναι συνέχεια ανοικτή ή μπορείτε να την προγραμματίσετε υπό κάποιες συνθήκες. Είτε με την δύση και την ανατολή του Ηλίου, είτε σε συγκεκριμένες ώρες, ας πούμε από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τις 07:00 το πρωί.

 

Απενεργοποιήστε το ρολόι διπλής γραμμής της οθόνης κλειδώματος


Το Android 12 άλλαξε το ρολόι της οθόνης κλειδώματος σε μια τεράστια οθόνη διπλής γραμμής όταν δεν υπήρχαν ειδοποιήσεις για εμφάνιση, επισκιάζοντας την οθόνη κλειδώματος. Το Android 13 εισήγαγε μια ρύθμιση για να το τοποθετήσετε όμορφα στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας.

 

Ενημερώστε την ένταση της δόνησης

Ανάλογα με το τηλέφωνό σας, μπορεί να βρείτε ότι η ρύθμιση δόνησης είναι πολύ δυνατή ή πολύ αθόρυβη. Μπορείτε να αλλάξετε την ένταση δόνησης για ειδοποιήσεις, συναγερμούς και πολυμέσα. Εάν η ρύθμιση δόνησης του τηλεφώνου σας είναι πολύ δυνατή ή πολύ χαμηλή, το Android 13 περιλαμβάνει μια επιλογή για να προσαρμόσετε την ένταση των δονήσεων.

Διαβάστε επίσης: Πώς Να Παρακολουθήσετε Βίντεο YouTube Σε Λειτουργία Picture-In-Picture (PiP) Στο IPhone