Πώς το Apple Watch έσωσε την ζωή σε μια έγκυο γυναίκα

Πώς το Apple Watch έσωσε την ζωή σε μια έγκυο γυναίκα
ired.gr

Το Apple Watch μπορεί να σας βοηθήσει να καταγράφετε σημαντικά δεδομένα υγείας, όπως δεδομένα για τον έμμηνο κύκλο σας, τους υψηλούς ή χαμηλούς σφυγμούς σας, και τους ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς σας. Μπορείτε επίσης να καταγράψετε ένα ΗΚΓ για να ελέγξετε τον καρδιακό ρυθμό σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «ΗΚΓ» στο Apple Watch.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αποδείχθηκε σωτήρια για τη ζωή μια γυναίκας από την Σκωτία, αφού την ειδοποίησε για ένα ζήτημα που αποδείχθηκε απειλητικό για τη ζωή της, το οποίο δεν γνώριζε ούτε η ίδια.

Διαβάστε επίσης: Το watchOS 10 περιγράφεται ως η μεγαλύτερη ενημέρωση λογισμικού του Apple Watch από το 2015!

Η γυναίκα, διαπίστωσε ότι δυσκολευόταν να αναπνεύσει όταν ανέβαινε τις σκάλες στο σπίτι της. Έριξε το θέμα αυτό που είχε προκύψει με την δύσπνοια στο γεγονός ότι είναι ασθματική και έγκυος 22 εβδομάδων, αλλά το Apple Watch της ήξερε καλύτερα. Αφού κάθισε, το Apple Watch της την ειδοποίησε για καρδιακό ρυθμό ηρεμίας 154 bpm. Φανερά προβληματισμένη, επισκέφτηκε ένα τοπικό νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο διαγνώστηκε με όχι μία αλλά δύο πνευμονικές εμβολές — θρόμβους αίματος στους πνεύμονές της που μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόροι αν αφεθούν χωρίς θεραπεία.

<<Αν δεν ήταν το Apple Watch μου, δεν θα είχα συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που διέτρεχα>>, είπε η γυναίκα στην Daily Record. <<Μου έσωσε τη ζωή. Θα μπορούσα να είχα πεθάνει σε λίγους μήνες νομίζοντας ότι τα συμπτώματά μου ήταν απλώς η εγκυμοσύνη μου>>.

Διαβάστε επίσης: Αpple watch | Μπορει να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αν ανιχνεύσει μια απότομη πτώση