Ανακοίνωσε νέες αλλαγές στον τρόπο αναζήτησης η Google

Ανακοίνωσε νέες αλλαγές στον τρόπο αναζήτησης η Google
ired.gr

Η Google ετοιμάζει νέες αλλαγές τους επόμενους μήνες σχετικά με το πως θα αναβαθμιστούν οι αναζητήσεις σε κινητές συσκευές. Οι νέες λειτουργίες θα βοηθήσουν τους χρήστες να βρίσκουν πιο σχετικά αποτελέσματα αλλά κυρίως με έναν νέο πιο οπτικοποιημένο τρόπο. Ο νέος τρόπος που θα εμφανίζονται τα αποτελέσματα θα γίνει σε ένα πλαίσιο οπτικοποίησης, με περισσότερα βίντεο και εικόνες.

Στην εφαρμογή Google για iOS, θα βλέπετε συντομεύσεις για διάφορες ενέργειες που μπορείτε να εκτελέσετε εκτός από την πληκτρολόγηση σε ένα παραδοσιακό ερώτημα αναζήτησης.

Ακολουθούν μερικές από τις αλλαγές:

1. Συντομεύσεις Αναζήτησης Google

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αναζήτησης στο Google πέρα ​​από την πληκτρολόγηση ενός ερωτήματος κειμένου. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βρείτε προϊόντα ανεβάζοντας στιγμιότυπα οθόνης, να μεταφράσετε κείμενο με το Google Lens Στην εφαρμογή Google για iOS, όλες οι προηγμένες μέθοδοι αναζήτησης στο Google θα είναι πιο εμφανείς με συντομεύσεις που μπορούν να πατηθούν.

2. Αποτελέσματα στη γραμμή αναζήτησης

Η Google κάνει την εύρεση πραγμάτων στην αναζήτηση για κινητά ακόμα πιο γρήγορη, εμφανίζοντας συνδέσμους προς αποτελέσματα στη γραμμή αναζήτησης.

Διαβάστε επίσης: H Google ανακοινώνει επίσημα το auto-archiving στο Android – εξοικονομεί χώρο

3. Βρες το τραγούδι

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά θα είναι η ένδειξη identifying song (παρόμοιο με το shazam), η οποία θα μπορεί να βοηθάει τους χρήστες να αναγνωρίσουν ένα τραγούδι. Επιπλέον, διπλά στο εικονίδιο αναγνώριση τραγουδιού θα είναι και ένα άλλο, με λειτουργία μετάφρασης κειμένων που εμφανίζονται σε ένα screenshot.

4. Βελτίωση των προτάσεων στις αναζητήσεις

Η Google διευκολύνει την εύρεση των πιο συναφών αποτελεσμάτων εμφανίζοντας μια ποικιλία από βελτιώσεις ερωτημάτων. Καθώς πληκτρολογείτε ένα ερώτημα στη γραμμή αναζήτησης για κινητά, η Google θα προσφέρει ιδέες για να κάνει την ερώτησή σας πιο συγκεκριμένη.

5. Google Web Stories

Μια νέα λειτουργία που θα προστεθεί, αποτελούν τα stories με εικόνες και βίντεο. Στο πλαίσιο ανάπτυξης της οπτικοποίησης της πληροφορίας στα κινητά, η Google θα  εισάγει το Google Web Stories, με στόχο να αυξήσει την πληροφόρηση και να δώσει μια περαιτέρω εικόνα σε ένα χρήστη όταν αναζητά κάτι και μπορεί να δει οπτικά πολλές διαστάσεις μια πληροφορίας.

Διαβάστε επίσης: Bard: Σύντομα θα μπορείτε να μιλήσετε με το bot AI της Google