Πώς οι κλέφτες χρησιμοποιούν τα iPhone χρεώνοντας τους κατόχους τους.

Πώς οι κλέφτες χρησιμοποιούν τα iPhone χρεώνοντας τους κατόχους τους.
ired.gr

Μεγάλο πρόβλημα έχει αποτελέσει στις ΗΠΑ η κλοπή iPhone τους τελευταίους μήνες. Οι ληστές παρακολουθούν τα υποψήφια θέματα να πληκτρολογούν τον κωδικό πρόσβασης και κλέβουν την συσκευή. Παράλληλα, χρησιμοποιούν εφαρμογές πληρωμών, καταναλώνοντας χιλιάδες δολάρια.

Τα iPhone έχουν μια ρύθμιση, το recovery key, προκειμένου να έχουν προστασία από τους χάκερς. Ωστόσο, οι ληστές το χρησιμοποιούν προς όφελος τους και κλειδώνουν τα θύματα έξω από τους λογαριασμούς τους. Έτσι εκτός από χρήματα, τα θύματα χάνουν κάθε πρόσβαση σε ψηφιακά αρχεία οικονομικής αξίας ή ακόμα και φωτογραφίες που έχουν αποθηκεύσει. Χάνουν τα πάντα δηλαδή.

Διαβάστε επίσης: Invisible Shield| H «αόρατη» ασπίδα οθόνης για την αγαπημένη σου συσκευή

Η Apple εισήγαγε τo recovery key – ως προαιρετική ρύθμιση- το 2020, προκειμένου να προστατεύσει τους χρήστες από τους χάκερς. Οι χρήστες που ενεργοποιούν το recovery key - έναν μοναδικό κωδικό 28 ψηφίων - πρέπει να το πληκτρολογήσουν εάν θέλουν να αλλάξουν το ID password. Οι ληστές εφόσον είναι ενεργοποιημένο το χρησιμοποιούν για να κλειδώσουν τον λογαριασμό.

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συμπονούμε τους ανθρώπους που βίωσαν ανάλογη εμπειρία και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη όλες τις επιθέσεις στους χρήστες, ανεξάρτητα από το πόσο σπάνιες είναι.Εργαζόμαστε ακούραστα κάθε μέρα για να προστατέψουμε τους λογαριασμούς και τα δεδομένα των χρηστών και πάντα εξερευνούμε πρόσθετες μεθόδους προστασίας έναντι αναδυόμενων απειλών, όπως η συγκεκριμένη».

Διαβάστε επίσης: Οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να διασφαλιστείς εάν σου κλέψουν το κινητό