Βράχηκε το κινητό σας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Βράχηκε το κινητό σας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε
ired.gr

Έπεσε το αγαπημένο σας κινητό στη μπανιέρα, στο νεροχύτη, στην θάλασσα ή ακόμα χειρότερα στην τουαλέτα; Μήπως ξεχαστήκατε και κολυμπήσατε με τη συσκευή σας στην τσέπη του μαγιό ή στο χέρι. Το είχατε ακουμπισμένο σε κάποιο σημείο και καταλάθως με μια απότομη κίνηση ρίξετε κάποιο υγρό ή ποτό και βρέξατε το κινητό;

Σταματήστε να καταριέστε, δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια. Πρέπει να δράσετε γρήγορα, αποφασιστικά και έξυπνα.

Σας έχουμε τις ‘'πρώτες βοήθειες’’,σε περίπτωση που δεν έχετε την δυνατότητα να το φέρετε άμεσα σε κάποιο κατάστημα μας για έλεγχο, που μπορείτε να προσφέρετε στο κινητό σας τηλέφωνο και μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες.

Βήμα 1: Απομάκρυνε το κινητό από τα νερά

Το ξέρουμε αυτό, αλλά μπορεί να σκεφτείτε ότι είναι ήδη πολύ αργά και δεν αξίζει καν να σπεύσετε να το βγάλετε. Ωστόσο, κάθε δευτερόλεπτο μετράει και αν είστε τυχεροί, θα έχετε ακόμα μια ευκαιρία να σώσετε το τηλέφωνό σας. Προσοχή: Εάν όταν βραχεί το κινητό σας είναι συνδεδεμένο με το καλώδιο του φορτιστή το οποίο με την σειρά του είναι συνδεδεμένο με κάποια πρίζα, δεν θα πρέπει να το αγγίξετε με γυμνά χέρια αλλά να λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Κατεβάστε την ασφάλεια της πρίζας και έπειτα πιάστε το κινητό φορώντας πλαστικά γάντια, ειδικά για ηλεκτρολογικές εργασίες. Τώρα αν το κινητό σας δεν είναι συνδεδεμένο με τον φορτιστή και είναι ανοιχτό, όταν πέσει πάνω του νερό, το κλείνετε κατευθείαν. Κάτι πολύ σημαντικό: Αν το τηλέφωνο σας έρθει σε επαφή με θαλασσινό νερο, με πολύ προσοχή και χωρίς να το κάνετε ''μπάνιο'' το ξεπλένετε με γλυκό νερο, διότι το αλάτι που περιέχει το θαλασσινό νερό, θα διαβρώσει τα ζωτικά μέρη του κινητού σας.

Βήμα 2: Στέγνωσε το κινητό με απορροφητικό χαρτί κουζίνας

Στεγνώστε όσο το δυνατόν καλύτερα τη συσκευή και τα εξαρτήματα που αφαιρέσατε με χαρτί κουζίνας ή αντίστοιχο απορροφητικό πανί. Σε καμία περίπτωση μην αρχίσετε να την «φυσάτε» με το στόμα ή με κάποιο σεσουάρ. Ο αέρας μπορεί να ωθήσει το νερό στα ενδότερα της συσκευής, σε σημεία που ίσως δε πρόλαβε καν να φτάσει όταν βράχηκε. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να υπογράψετε την καταδίκη της συσκευής σας, ενώ θα γλίτωνε αν την στεγνώνατε σωστά.

Διαβάστε επίσης: Πως να διαμορφώσετε το ApplePay και να προσθέσετε μια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Βήμα 3: Αφαίρεσε όσα από τα αξεσουάρ του κινητού μπορείς

Αυτό το βήμα περιλαμβάνει την απομάκρυνση όλων των αξεσουάρ κινητών όπως είναι τα ακουστικά και οι θήκες! Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσετε ή να ανοίξετε όλα τα πορτάκια και τις διαθέσιμες εισόδους τις συσκευής έτσι ώστε να αεριστεί καλά και να στεγνώσει πιο γρήγορα. Αφαιρέστε, επίσης, την κάρτα sim ή την κάρτα μνήμης που ενδεχομένως έχετε τοποθετημένες μέσα στην συσκευή σας. Αν το κινητό σας έχει αποσπώμενη μπαταρία την βγάζετε αμέσως.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να το φέρετε το συντομότερο δυνατόν σε ένα κατάστημα μας για χημικό καθαρισμό, έτσι ώστε να αφαιρεθεί η υγρασία και οι οξειδώσεις που τυχόν έχει προκαλέσει η πτώση του υγρού, είτε είναι θαλασσινό είτε είναι γλυκό νερο είτε οποιοδήποτε άλλο υγρό.

Διαβάστε επίσης: Ενεργοποίηση λειτουργίας Μακρολήψης