Αpple watch | Μπορει να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αν ανιχνεύσει μια απότομη πτώση.

Αpple watch | Μπορει να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αν ανιχνεύσει μια απότομη πτώση.
ired.gr

Αν το Apple Watch ανιχνεύσει μια απότομη πτώση ενώ φοράτε το ρολόι, εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα και εμφανίζει μια ειδοποίηση. Μπορείτε να καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή να απορρίψετε την ειδοποίηση πατώντας το Digital Crown, πατώντας «Κλείσιμο» στην επάνω αριστερή γωνία ή πατώντας την επιλογή «Είμαι καλά».

Αν το Apple Watch ανιχνεύσει ότι κινείστε, περιμένει να ανταποκριθείτε στην ειδοποίηση και δεν καλεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Αν το ρολόι ανιχνεύσει ότι δεν έχετε κινηθεί για περίπου ένα λεπτό, πραγματοποιεί την κλήση αυτόματα.

Αν το Apple Watch ανιχνεύσει ότι δεν κινείστε για περίπου ένα λεπτό, αρχίζει μια αντίστροφη μέτρηση 30 δευτερολέπτων, ενώ σας ειδοποιεί με ένα χτύπημα στον καρπό και εκπέμπει μια ηχητική ειδοποίηση. Η ένταση της ειδοποίησης αυξάνεται, ώστε να μπορείτε να την ακούσετε εσείς ή κάποιος που βρίσκεται κοντά. Αν δεν θέλετε να καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αγγίξτε «Ακύρωση». Όταν ολοκληρωθεί η αντίστροφη μέτρηση, το Apple Watch επικοινωνεί αυτόματα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης και με τις επαφές έκτακτης ανάγκης σας.

Για να καλεί αυτόματα το ρολόι σας τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η Ανίχνευση καρπού. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Apple Watch, αγγίξτε «Κωδικός» και στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι η Ανίχνευση καρπού είναι ενεργοποιημένη.

Αν έχετε iPhone 14 ή iPhone 14 Pro, οι γνωστοποιήσεις Ανίχνευσης πτώσης προς τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ενδέχεται να αποσταλούν από τη λειτουργία Επείγον SOS μέσω δορυφορικού συστήματος όταν βρίσκεστε εκτός κάλυψης κινητού δικτύου και Wi-Fi, στις περιοχές όπου είναι διαθέσιμη η λειτουργία Επείγον SOS μέσω δορυφόρου.

Διαβάστε επίσης: Το 2023 το Apple Watch Series 9: Τι να περιμένετε από την Apple to φετινό φθινόπωρο

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Ανίχνευσης πτώσης

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας και στη συνέχεια αγγίξτε την καρτέλα «Ρολόι μου». 
  2. Αγγίξτε «Επείγον SOS».
  3. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την Ανίχνευση πτώσης. Όταν ενεργοποιηθεί η Ανίχνευση πτώσης, μπορείτε να επιλέξετε τη ρύθμιση «Πάντα ενεργή» ή «Μόνο κατά τη διάρκεια προπονήσεων».

Το Apple Watch δεν μπορεί να ανιχνεύσει όλες τις πτώσεις. Το ρολόι σας ενδέχεται να ανιχνεύσει την έντονη δραστηριότητα ως πτώση και να ενεργοποιήσει την Ανίχνευση πτώσης.

 

Ρύθμιση του Ιατρικού ID και προσθήκη επαφών έκτακτης ανάγκης

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone και αγγίξτε Υγεία > Ιατρικό ID.
  2. Αγγίξτε «Επεξεργασία». 
  3. Εισαγάγετε την ημερομηνία γέννησής σας και άλλες πληροφορίες υγείας.
  4. Για να προσθέσετε μια επαφή έκτακτης ανάγκης, αγγίξτε το κουμπί προσθήκης κάτω από τις επαφές έκτακτης ανάγκης. Αγγίξτε μια επαφή και προσθέστε τη σχέση σας με αυτήν. 
  5. Για να αφαιρέσετε μια επαφή έκτακτης ανάγκης, αγγίξτε το κουμπί αφαίρεσης δίπλα στην επαφή και στη συνέχεια αγγίξτε «Διαγραφή».
  6. Για να είναι διαθέσιμο το Ιατρικό ID σας από την οθόνη κλειδώματος, ενεργοποιήστε την επιλογή «Σε οθόνη κλειδώματος». Με αυτόν τον τρόπο θα παρέχονται πληροφορίες στα άτομα που θα θέλουν να σας βοηθήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Για να κοινοποιήσετε το Ιατρικό σας ID σε παρόχους υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ενεργοποιήστε την επιλογή «Κοινοποίηση σε επείγουσες κλήσεις». Όταν πραγματοποιείτε μια κλήση ή στέλνετε ένα γραπτό μήνυμα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από το iPhone ή το Apple Watch, το Ιατρικό ID σας θα κοινοποιείται αυτόματα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
  7. Αγγίξτε «Τέλος».

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία των συμπτωμάτων της δρεπανοκυτταρικής νόσου