Συγχρονισμός των κωδικών μίας χρήσης στο cloud από το Google Authenticator

Συγχρονισμός των κωδικών μίας χρήσης στο cloud από το Google Authenticator
ired.gr

Η Google αναβαθμίζει την εφαρμογή Google Authenticator για συσκευές Android και iOS, προσθέτοντας πλέον τη δυνατότητα να αποθηκεύει στο cloud τους κωδικούς μίας χρήσης για την ασφάλεια των λογαριασμών του χρήστη, αλλά και τη δυνατότητα backup και αυτόματου συγχρονισμού σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν το ίδιο Google account.

Η ενημέρωση της γνωστής εφαρμογής που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, από τη GOOGLE κλείνει ένα σημαντικό κενό μεταξύ του Authenticator και ανταγωνιστικών εφαρμογών αυθεντικοποίησης όπως το Authy της Twilio (καθώς και πολλές υπηρεσίες διαχείρισης κωδικών πρόσβασης) που παρέχουν εδώ και καιρό συγχρονισμό των κωδικών στο cloud.

Διαβάστε επίσης: Το Truecaller λανσάρει το Live Caller ID για εντοπισμό καλούντων στα iPhone

Μόλις αποκτήσετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να συνδεθείτε στη Google και να ενεργοποιήσετε το συγχρονισμό. Φυσικά, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας στο Google είναι ασφαλής για να αποτρέψετε τους εισβολείς από το να κάνουν κατάχρηση του Authenticator και να έχουν πρόσβαση εκεί που δεν πρέπει.

Το Google Authenticator είναι μια εφαρμογή που παρέχει μια επιπλέον “στρώση ασφαλείας” για τους online λογαριασμούς σας. Συνήθως, όταν συνδέεστε σε ένα λογαριασμό από διαφορετική συσκευή ή browser, σας ζητείται να δώσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Με τον Google Authenticator, για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, χρειάζεται να εισάγετε έναν κωδικό που παράγεται από την εφαρμογή Google Authenticator στο κινητό σας. Αυτός ο κωδικός αλλάζει κάθε φορά, γεγονός που κάνει πολύ δύσκολη την παραβίαση ένας λογαριασμός.

Είναι μια σημαντική εφαρμογή που λύνει τα χέρια των χρηστών και διευκολύνει αφάνταστα την μετάβαση από μία συσκευή σε άλλη. Εκτός από τον συγχρονισμό των κωδικών, η εφαρμογή Google Authenticator αποκτά και νέο logo, μιας και η εταιρεία αντικατέστησε το μουντό γκρι με ένα χρωματιστό αστέρι.

Διαβάστε επίσης: Samsung Πώς είσαι σίγουρος ό,τι τα προσωπικά δεδομένα σου είναι προστατευμένα, εάν δώσεις το κινητό σου για επισκευή