Εντοπισμός χαμένου ή κλεμμένου κινητού χωρίς να είναι συνδεδεμένο στο internet

Εντοπισμός χαμένου ή κλεμμένου κινητού χωρίς να είναι συνδεδεμένο στο internet
ired.gr

Αρκετοί έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση, να μην βρίσκουμε το κινητό μας και να μην μπορούμε να θυμηθούμε πού το αφήσαμε. Όχι αδικαιολόγητα βέβαια, δεδομένου του άγχους και όλων όσων μας απασχολούν τελευταία. Συνήθως μετά από επίμονη αναζήτηση το βρίσκουμε, πίσω από τον καναπέ, στο σπίτι ενός φίλου, σε κάποια καφετέρια ή κατάστημα που μας το έχουν κρατήσει. Υπάρχουν όμως και φορές που η αναζήτηση δεν έχει αποτέλεσμα είτε γιατί δεν μπορούμε να θυμηθούμε είτε γιατί το κινητό είναι κλεμμένο.

Σε περίπτωση κλοπής, αν έχουμε κινητό Android, η Google  προσφέρει την υπηρεσία εντοπισμού του τηλεφώνου Εύρεση συσκευής (Find My Device), με την οποία έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τη θέση του πάνω στο χάρτη (ή αν είναι κλειστό την τελευταία θέση που είχε πριν κλείσει).

Για να λειτουργήσει η υπηρεσία, θα πρέπει το κινητό να είναι συνδεδεμένο σε έναν λογαριασμό Google, να την έχουμε ενεργοποιήσει από Ρυθμίσεις > Google > Εύρεση συσκευής και να είναι ανοιχτή η σύνδεση ίντερνετ.

  

Διαβάστε επίσης: Προστατέψτε τα πολύτιμα αρχεία σας κάντε backup τώρα

Τί γίνεται, όμως, όταν η συσκευή μας ΔΕΝ είναι συνδεδεμένη στο internet;

Υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης της συσκευής μας, ακόμα και αν αυτή δεν είναι συνδεδεμένη στο internet. Η διαδικασία ειναι εύκολη, αρκεί να έχουμε κάνει σωστή προετοιμασία πρωτα.

Αρχικά μπαίνουμε στις Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και απόρρητο > Εύρεση του κινητού μου > Εύρεση εκτός σύνδεσης και επιλέγουμε > Ενεργοποίηση

   

Ενεργοποιώντας αυτή τη λειτουργία, θα επιτρέπει την εύρεση του τηλεφώνου μας από συσκευές Galaxy άλλων ατόμων, ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεμένο σε κάποιο δίκτυο.

Ο εντοπισμός κινητού με ειδικές εφαρμογές έχει υψηλότερη πιθανότητα επιτυχίας από ό,τι με τα εργαλεία της Google. Το πρόβλημα όμως είναι πως, συνήθως, πρέπει να έχουμε εγκαταστήσει μια ειδική εφαρμογή πριν χάσουμε το κινητό.

Το Android Lost είναι μία εφαρμογή με την οποία ο εντοπισμός κινητού είναι εφικτός και χωρίς το κινητό έχει πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω Wi-Fi ή με κάποιο πρόγραμμα 4G/5G.

Μόλις εγκαταστήσουμε το app στο κινητό, παραχωρούμε τις άδειες που θα μας ζητήσει και στην τελευταία καρτέλα πατάμε στο “Register”.

Έτσι θα μπορούμε να κινηθούμε γρήγορα από τις συσκευές των φίλων σε περίπτωση που έρθουμε αντιμέτωποι με τη δύσκολη στιγμή που θα μας χρειαστεί ο εντοπισμός κινητού. Από την σελίδα αναζήτησης του υπολογιστή ή του άλλου κινητόυ, πηγαίνουμε στην σελίδα του Android Lost. Αμέσως μετά, συνδεόμαστε κάνοντας κλικ στο “Sign in” και στην επόμενη καρτέλα δίνουμε την έγκριση στην Google.

Ο εντοπισμός κινητού με το Android Lost συνοδεύεται από χρήσιμες λειτουργίες ελέγχου και ανίχνευσης. Ακολουθούν οι πιο κρίσιμες.

Εντοπισμός κινητού με εντολές SMS – χωρίς ίντερνετ

Οι εντολές μέσω SMS από το φιλικό smartphone είναι οι πιο χρήσιμες, καθώς μπορούμε να μάθουμε πού βρίσκεται η συσκευή μας και ας μην είναι συνδεδεμένη στο ίντερνετ. Είναι εφικτές, είτε έχουν αλλάξει την SIM, είτε όχι.

Έτσι, από την ενότητα “SMS” στην ιστοσελίδα της εφαρμογής, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις εντολές, αλλά και τις ειδοποιήσεις.

Οι εντολές είναι πολλές, περιλαμβάνοντας όλα τα είδη κλειδώματος, απενεργοποίησης, και ειδοποιήσεων.

Εντοπισμός τοποθεσίας

Από τις πιο χρήσιμες είναι ο εντοπισμός κινητού μέσω του GPS. Όπως αναφέραμε στην αρχή, είναι σημαντικό να έχουμε προνοήσει να το έχουμε ενεργό στην κλεμμένη συσκευή. Έτσι, πρέπει να στείλουμε με SMS την παρακάτω εντολή, και το Android Lost θα μας στείλει SMS με την τοποθεσία του κλεμμένου κινητού.

androidlost gps

Ενεργοποίηση Wi-Fi

Αν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το WiFi στο κινητό, πρέπει να στείλουμε το ακόλουθο SMS:

androidlost wifi start

 

Διάφορες χρήσιμες εντολές

Παραθέτουμε μερικές ακόμη χρήσιμες εντολές μέσω SMS:

  • androidlost alarm 5(ακούγεται ήχος συναγερμού για πέντε δευτερόλεπτα)
  • androidlost lock 1234(κλειδώνει το κινητό με κωδικό 1234. Μπορούμε να βάλουμε διαφορετικό κωδικό)
  • androidlost erasesdcard(διαγράφει τα δεδομένα στην SD)
  • androidlost status(μας στέλνει την κατάσταση του κινητού εκείνη τη στιγμή)
  • androidlost message Hi there! Call 55523424 to get the reward(Υποσχόμαστε μια αμοιβή και το SMS εμφανίζεται στην οθόνη του χαμένου κινητού. Στους αριθμούς βάζουμε το τηλέφωνο του φίλου για να μας καλέσει αν δεν είναι επιτήδειος).

Πρέπει ξανά να τονίσουμε ότι όλες αυτές οι ενέργειες χρειάζεται να γίνουν άμεσα για να έχει μεγάλες πιθανότητες ο εντοπισμός κινητού. Γι' αυτό, θα πρέπει να υπάρχει ήδη εγκατεστημένη η συγκεκριμένη εφαρμογή και να έχουμε μελετήσει αυτές τις δυνατότητές της.

Διαβάστε επίσης: Οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να διασφαλιστείς εάν σου κλέψουν το κινητό