Πώς να ρυθμίσετε το κλείδωμα FaceID για την εφαρμογή Notes στο iOS

Πώς να ρυθμίσετε το κλείδωμα FaceID για την εφαρμογή Notes στο iOS
ired.gr

Οι περισσότερες από τις ενσωματωμένες εφαρμογές της Apple δεν παρέχουν προστασία Touch ID / Face ID. Η εφαρμογή Notes είναι η μόνη εξαίρεση όπου επιτρέπεται να κλειδώσετε μεμονωμένες σημειώσεις για περισσότερη ασφάλεια.

Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Notes για την αποθήκευση σημαντικών πληροφοριών και θέλετε να τις διατηρήσετε ιδιωτικές, ενεργοποιήστε το κλείδωμα FaceID για την εφαρμογή Notes και δείτε πώς λειτουργεί.

Διαβάστε επίσης: Μήπως το Touch ID σας συμπεριφέρεται περίεργα τον τελευταίο καιρό; Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να μην έχετε την καλύτερη συμπεριφορά από τον αισθητήρα του iPhone ή του iPad σας

Ενεργοποιήστε το κλείδωμα FaceID για την εφαρμογή Notes στο iOS. Το κλείδωμα FaceID για την εφαρμογή Notes στο iOS λειτουργεί παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κλειδωθεί και να ξεκλειδωθεί η εφαρμογή στο MacBook χρησιμοποιώντας ένα αποτύπωμα αντίχειρα/Apple ID. Θα χρειαστεί απλώς να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης των σημειώσεων σας μία φορά στην αρχή της διαδικασίας.

Πρέπει να δημιουργήσετε μια νέα σημείωση ή να ανοίξετε μια υπάρχουσα. Για να το κλειδώσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο Μενού (τρεις κουκκίδες) στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας. Στο φύλλο κοινής χρήσης, επιλέξτε ’’Κλείδωμα’’ σημειώσεων. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης (με μια προαιρετική υπόδειξη). Φροντίστε να κρατήσετε και να ενεργοποιήσετε το ρυθμιστικό για Touch ID / Face ID Έτσι, μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη σημείωση με το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή το πρόσωπό σας.

Μπορείτε επίσης να κλειδώσετε όλες τις σημειώσεις από την εφαρμογή ’’Σημειώσεις’’

  • Ανοίξτε το Notes app.
  • Μεταβείτε στην προβολή λίστας κύριων σημειώσεων.
  • Αγγίξτε το Κλείδωμα τώρα στο κάτω μέρος της εφαρμογής Notes. Κατόπιν καταφέρνετε να κλειδώνετε τις σημειώσεις αμέσως.

Διαβάστε επίσης: Λειτουργία Scanner σε iphone