Το Nearby Share της GOOGLE κάνει πιο εύκολη τη μεταφορά αρχείων μεταξύ Android συσκευών και Windows

Το Nearby Share της GOOGLE κάνει πιο εύκολη τη μεταφορά αρχείων μεταξύ Android συσκευών και Windows
ired.gr

Τον περασμένο μήνα είχαμε την ανακοίνωση της Google για το ευρύτερο λανσάρισμα της λειτουργία Nearby Share για άμεσο διαμοιρασμό αρχείων από συσκευές Android σε Windows PCs σε ακόμα περισσότερες χώρες, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβανόταν η Ελλάδα και η Κύπρος.

Με την εφαρμογή Nearby Share η Google δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μεταφέρουν αρχεία ασύρματα μεταξύ κινητού Android και υπολογιστή Windows, αρκεί να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 μέτρα περίπου.

Για την λειτουργία του Nearby Share είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση των λειτουργιών WiFi και Bluetooth των συσκευών σου. Μπορείς να κατεβάσεις την δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής από την επίσημη ιστοσελίδα του Android. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγκατάστασή της είναι ο υπολογιστής σου να διαθέτει έκδοση 64-bit των Windows 10 ή νεότερη έκδοση και να μην διαθέτει επεξεργαστή ARM (να διαθέτει κάποιον επεξεργαστή AMD ή Intel).

Διαβάστε επίσης: Πώς να συγχρονίσετε τις επαφές σας από το Gmail στο iPhone ή από το iPhone στο Gmail

Η διαδικασία χρήσης του Nearby Share Beta for Windows είναι εξαιρετικά απλή: κατεβάζεις και εγκαθιστάς την εφαρμογή στον υπολογιστή και…αυτό ήταν. Μπορείς πλέον να στέλνεις φωτογραφίες, videos και άλλα αρχεία σε συσκευές Android (και το αντίστροφο) ανεξάρτητα αν η εφαρμογή είναι ανοικτή ή αν απλά τρέχει στο background.

Με δεξί κλικ στο αρχείο εμφανίζεται η επιλογή “Send with Nearby Share” και πατώντας σε αυτήν σου εμφανίζεται η λίστα με τις κοντινές συσκευές Android που έχουν ήδη ενεργοποιημένο το Nearby Share. Εάν έχεις ανοικτή την εφαρμογή στον υπολογιστή, μπορείς να μεταφέρεις τα αρχεία με drag and drop.

Για να αποτρέψετε τυχόν ανεπιθύμητα μηνύματα, μπορείτε να επιλέξετε ποιος μπορεί «να δει» τη συσκευή σας και να σας στείλει αρχεία. Κάτω από το drop-down μενού για τη ρύθμιση «ορατότητας» της συσκευής (device visibility) μπορείτε να επιλέξετε να καταστήσετε τον υπολογιστή σας ορατό σε όλους, μόνο στις επαφές σας, μόνο στις δικές σας κοντινές συσκευές ή σε κανέναν.

Αν επιλέξεις την τελευταία ρύθμιση, δεν επιτρέπεται ο διαμοιρασμός/μεταφορά αρχείων. Με κάθε μία από τις άλλες επιλογές, ο υπολογιστής σου θα μπορεί να μοιράζεται αρχεία με συσκευές Android ανεξάρτητα από το αν η εφαρμογή είναι ενεργή ή εκτελείται στο παρασκήνιο. Στην περίπτωση που και στις δύο συσκευές -δηλαδή στον υπολογιστή και στο κινητό τηλέφωνο- χρησιμοποιείς τον ίδιο λογαριασμό Gmail (GOOGLE) τότε οι μεταφορές αρχείων γίνονται αυτόματα αποδεκτές ακόμα και αν η οθόνη του παραλήπτη είναι απενεργοποιημένη.

Διαβάστε επίσης: Εγκαταστήστε άμεσα τα iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 και macOS 13.3.1 που φέρνουν σημαντικές διορθώσεις θεμάτων ασφαλείας!