AI- Πρόγραμμα μετατρέπει φωτογραφίες παιδιών σε πορνογραφικό υλικό

AI- Πρόγραμμα μετατρέπει φωτογραφίες παιδιών σε πορνογραφικό υλικό
ired.gr

AI: Θαύμα της τεχνολογίας ή καταστροφή του πλανήτη;

Είναι γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας. Επομένως, είτε είσαι ενθουσιασμένος για αυτό, είτε το φοβάσαι, οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης έχουν αρχίσει να διεισδύουν σχεδόν σε κάθε κλάδο και πρέπει να μάθουμε να τις χρησιμοποιούμε.

Η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει πολλά καλά, αλλά και πολλά…στραβά που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη χρήση της, κάτι που προσπαθούν να λύσουν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως θέτοντας κανονισμούς και υποχρεώσεις για τις εταιρείες που αναπτύσσουν τέτοια εργαλεία.

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της χρήση της AI είναι η ανακάλυψη παιδόφιλων που εκμεταλλεύονται το πρόγραμμα Midjourney για να δημιουργήσουν πορνογραφικό υλικό τροφοδοτώντας το AI εργαλείο με φωτογραφίες παιδιών που βρίσκουν στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης: Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα Θετικά και Αρνητικά του AI

H ανακάλυψη αυτή έγινε από την εφημερίδα The Times η οποία εντόπισε το επικίνδυνο περιεχόμενο και απευθύνει έκκληση στους γονείς να μην ανεβάζουν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες των παιδιών τους, κάτι που γενικότερα ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ εδώ και χρόνια.

Στην προκειμένη περίπτωση, το παιδικό πορνογραφικό υλικό κατάφερε να βγει στη δημοσιότητα παρά το γεγονός ότι παραβιάζει τους Όρους Χρήσης τόσο του Midjourney, όσο και της πλατφόρμας Discord.

Εκπρόσωπος του Midjourney δήλωσε στη The Times πως μπλοκάρουν τους χρήστες που παραβιάζουν τους Όρους Χρήσης και οτι τους τελευταίους μήνες εργαζόμαστε επάνω στη δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου μέσω AI.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το Camfecting Πώς μας παρακολουθούν από την κάμερα του κινητού