Πώς να χρησιμοποιήσετε το HomePod σας ως συναγερμό ανιχνευτή καπνού

Πώς να χρησιμοποιήσετε το HomePod σας ως συναγερμό ανιχνευτή καπνού
ired.gr

Τον Ιανουάριο, η Apple ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία Αναγνώρισης ήχου παράλληλα με την κυκλοφορία του HomePod 2. Η λειτουργία επιτρέπει στο HomePod σας να ακούει τους ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα του σπιτιού σας και να ειδοποιεί το iPhone σας μέσω της εφαρμογής Home. Είναι μια πολύ ωραία προσθήκη στο έξυπνο ηχείο της Apple που σας βοηθά να γνωρίζετε τι συμβαίνει στο σπίτι όταν είστε έξω.

Η συσκευή υποστηρίζει επίσης στερεοφωνική σύζευξη με άλλα μοντέλα HomePod. Μπορεί επίσης να αναπαράγει ήχο Dolby Atmos από ένα Apple TV 4K. Όπως ίσχυε και πριν, χρειάζεστε το ίδιο μοντέλο HomePod για να δημιουργήσετε ένα στερεοφωνικό ζεύγος καθώς η πρώτη και η δεύτερη γενιά δεν μπορούν να συνδυαστούν μαζί.

Η λειτουργία χρησιμοποιεί το πάντα ανοιχτό μικρόφωνο στο HomePod, στο HomePod 2 ή στο HomePod mini, ώστε να μην χρειάζεται να αγοράσετε έναν ακριβό συναγερμό καπνού HomeKit. Τώρα, η λειτουργία Αναγνώρισης ήχου είναι επιτέλους διαθέσιμη και αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Ωστόσο, πρέπει να περάσετε από μια πολύ σύντομη φάση ρύθμισης για να λειτουργήσει η λειτουργία ανίχνευσης τόνου. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση ήχου στο HomePod σας και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις συναγερμού καπνού.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί το tvOS 16.4.1 με βελτιώσεις απόδοσης για το Apple TV και το HomePod

Πώς να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση ήχου

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Home
  • Πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία
  • Πατήστε Ρυθμίσεις αρχικής σελίδας

  • Επιλέξτε Ασφάλεια και ασφάλεια

  • Ενεργοποιήστε την Αναγνώριση ήχου

Διαβάστε επίσης: Έρχεται ένας νέος iMac 24 ιντσών το 2023; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.