iPhone: Θα παρακολουθεί και θα βελτιώνει την ψυχική υγεία των ανθρώπων

iPhone: Θα παρακολουθεί και θα βελτιώνει την ψυχική υγεία των ανθρώπων
ired.gr

Μπορεί στο κοντινό μέλλον η κατάθλιψη να διαγνωστεί όχι με την βοήθεια εξειδικευμένων ψυχιάτρων, αλλά απλώς με την βοήθεια μιας «έξυπνης» εφαρμογής στο κινητό μας;

Η υγεία έγινε ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία των πολιτικών της Apple πριν από χρόνια. Όλες οι υπηρεσίες και τα προϊόντα της έχουν συνήθως ένα σημείο προσανατολισμένο στην υγεία σε οποιαδήποτε από τις προεκτάσεις της. Ένα παράδειγμα αυτού, είναι το λειτουργικό σύστημα του Apple Watch, το οποίο συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εισάγει νέα εργαλεία για την παρακολούθηση της υγείας μας.

Η Apple, βλέποντας την ψυχική υγεία να έχει πάρει… την κάτω βόλτα προσανατολίζεται τώρα πάνω σε μια τεχνολογία διάγνωσης της κατάθλιψης.

Η εταιρεία εξετάζει τρόπους για να κάνει το iPhone ικανό να παρακολουθεί την ψυχική υγεία των ανθρώπων και να τους καθοδηγεί να τη βελτιώσουν, χρησιμοποιώντας μια σειρά δεδομένων από αισθητήρες που καταγράφουν την κινητικότητα, τη φυσική δραστηριότητα, τα μοτίβα ύπνου, τον τρόπο πληκτρολόγησης και πολλά άλλα.

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορείτε να χάσετε κιλά με την βοηθεία του κινητού σας

Η Apple εργάζεται σε μια νέα εφαρμογή για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των χρηστών, με την κωδική ονομασία «Jurassic».

Η εφαρμογή θα μπορεί να παρακολουθεί και να αναλύει την καθημερινότητά μας όχι μόνο με τις πληροφορίες που σας δίνουμε χειροκίνητα, αλλά και με την αυτόματη καταχώρηση πληροφοριών χάρη στην τοποθεσία, τις κλήσεις, τα μηνύματα κειμένου κ.λπ.

Θα μπορούσαμε επίσης να γράψουμε σημειώσεις, να ηχογραφήσουμε και πολλά άλλα, με στόχο να κρατήσουμε ένα ημερολόγιο σωματικής και ψυχικής υγείας με συμβουλές και συστάσεις από ειδικούς για να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και να ζήσουμε μια πιο υγιεινή ζωή.

Η εφαρμογή αναμένεται να φτάσει νωρίτερα, πιθανώς στην εκδήλωση WWDC23 της Apple αυτό το καλοκαίρι. Οι χρήστες θα μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με την ευημερία τους και να την παρακολουθούν με την πάροδο του χρόνου στην εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία των συμπτωμάτων της δρεπανοκυτταρικής νόσου