Η Apple εργάζεται στο Under-Display Touch ID – Ντεμπούτο στο πρώτο iPhone πλήρους οθόνης

Η Apple εργάζεται στο Under-Display Touch ID – Ντεμπούτο στο πρώτο iPhone πλήρους οθόνης
ired.gr

Η Apple ερευνά την τεχνολογία αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων Under-Display, με σκοπό την εισαγωγή του στο πρώτο iPhone πλήρους οθόνης, σύμφωνα με μια νέα φήμη.

Δεν είναι μυστικό ότι η Apple εργάζεται πάνω σε ένα σύστημα Touch ID που έχει σχεδιαστεί για να τοποθετείται κάτω από την οθόνη, με πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν χορηγηθεί στην εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς ότι το Touch ID κάτω από την οθόνη σε ένα μελλοντικό iPhone είναι απίθανο, η Apple έχει εντείνει την έρευνά της στην τεχνολογία ανίχνευσης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη.

Διαβάστε επίσης: iPhone 15: Όλα όσα γνωρίζουμε

Σε έναν ενημερωμένο οδικό χάρτη που κοινοποιήθηκε στο Twitter νωρίτερα, ο Young ισχυρίστηκε ότι η τεχνολογία Face ID κάτω από την οθόνη θα εξακολουθεί να συνοδεύεται από μια κυκλική διακοπή για την μπροστινή κάμερα. Αυτή η εφαρμογή αναμένεται στα μοντέλα iPhone «Pro» του 2027, τα οποία θα μετακινούν επίσης την κάμερα κάτω από την οθόνη για μια αληθινή εμφάνιση «all-screen».

Η πρόβλεψη διαφέρει από τον αρχικό οδικό χάρτη του Young που κοινοποιήθηκε τον Μάιο του 2022. Προηγουμένως, ανέμενε ότι τα μοντέλα iPhone 16 Pro του 2024 θα ήταν τα πρώτα που θα διαθέτουν τεχνολογία Face ID στο κάτω μέρος του πάνελ. Τον περασμένο μήνα, ο Young είπε ότι αυτή η καθυστέρηση ενός έτους οφειλόταν σε “προβλήματα αισθητήρων”. Η αλλαγή σημαίνει ότι οι δύο εγκοπές οθόνης που συνθέτουν αυτήν τη στιγμή το Dynamic Island θα παραμείνουν προφανώς αμετάβλητες σε τρεις διαδοχικές γενιές iPhone «Pro».

Ο Young είπε επίσης ότι τα τυπικά μοντέλα iPhone 17 θα υιοθετήσουν το ProMotion, ένα χαρακτηριστικό που είναι προς το παρόν αποκλειστικό στις συσκευές προηγμένης τεχνολογίας της Apple.

Διαβάστε επίσης: 5 λόγοι για τους οποίους ανυπομονούμε για την κυκλοφορία του iOS17