Απόκριση Ασφαλείας iOS 16.4.1

Απόκριση Ασφαλείας iOS 16.4.1
ired.gr

Οι γρήγορες αποκρίσεις ασφαλείας είναι ένας νέος τύπος έκδοσης λογισμικού για iPhone, iPad και Mac. Παρέχουν σημαντικές βελτιώσεις ασφάλειας μεταξύ των ενημερώσεων λογισμικού. Για παράδειγμα, βελτιώσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, στο WebKit ή σε άλλες κρίσιμες βιβλιοθήκες συστήματος. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον μετριασμό ορισμένων ζητημάτων ασφάλειας πιο γρήγορα, όπως ζητήματα που μπορεί να έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ή να έχουν αναφερθεί ότι υπάρχουν.

Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα ενημερώσεις Rapid Security Response (RSR) που είναι διαθέσιμες για χρήστες iPhone και iPad που χρησιμοποιούν την ενημέρωση iOS 16.4.1 και χρήστες Mac με macOS 13.3.1. Αυτές είναι οι πρώτες δημόσιες ενημερώσεις RSR που έχει κυκλοφορήσει η Apple μέχρι σήμερα.

Οι ενημερώσεις Rapid Security Response 16.4.1 (a) και macOS 13.3.1 (a) έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους χρήστες iOS 16.4.1 και στους χρήστες macOS 13.3.1 διορθώσεις ασφαλείας χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης πλήρους ενημέρωσης λογισμικού.

Το iOS Security Response 16.4.1 είναι διαθέσιμο μέσω του τυπικού μηχανισμού Software Update στην εφαρμογή Ρυθμίσεις iPhone ή iPad, αλλά είναι μια γρήγορη ενημέρωση, που απαιτεί μόλις μερικά λεπτά για τη λήψη της ενημέρωσης και στη συνέχεια μια γρήγορη επανεκκίνηση για τη διαδικασία εγκατάστασης. Η ενημέρωση macOS μπορεί να εγκατασταθεί μέσω των ρυθμίσεων συστήματος.

Διαβάστε επίσης: Εγκαταστήστε άμεσα τα iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 και macOS 13.3.1 που φέρνουν σημαντικές διορθώσεις θεμάτων ασφαλείας!

Από προεπιλογή, η συσκευή σας επιτρέπει την αυτόματη εφαρμογή Γρήγορων αποκρίσεων ασφαλείας και, εάν είναι απαραίτητο, θα σας ζητήσει να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας. Για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας:

iPhone ή iPad: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού > Αυτόματες ενημερώσεις και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "Αποκρίσεις ασφαλείας και αρχεία συστήματος".

Mac: Επιλέξτε το μενού Apple > Ρυθμίσεις συστήματος. Κάντε κλικ στην επιλογή <<Γενικά>> στην πλαϊνή γραμμή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην <<Ενημέρωση λογισμικού>> στα δεξιά. Κάντε κλικ στο κουμπί <<Εμφάνιση λεπτομερειών>> δίπλα στην επιλογή <<Αυτόματες ενημερώσεις>> και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η <<Εγκατάσταση αποκρίσεων ασφαλείας και αρχείων συστήματος>>.

Αυτή την στιγμή όμως οι περισσότεροι χρήστες καταλήγουν με το εξής μήνυμα σφάλματος:

“Δεν είναι δυνατή η επαλήθευση της Απόκρισης Ασφαλείας… διότι δεν είστε συνδεμένοι στο Διαδίκτυο”

Διαβάστε επίσης: To iOS 16.5 και το macOS 13.4 | η 3η δημόσια έκδοση beta είναι διαθέσιμη