Προστατέψτε τα πολύτιμα αρχεία σας κάντε backup τώρα

Προστατέψτε τα πολύτιμα αρχεία σας κάντε backup τώρα
ired.gr

Όλα μας τα αρχεία (επαγγελματικά έγγραφα, φωτογραφίες, τραγούδια και ταινίες)  βρίσκονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας, είτε αποθηκευμένα στο κινητό μας.

Ο δίσκος αυτός όμως φθείρεται καθημερινά και σίγουρα κάποια μέρα θα χαλάσει, ίσως και χωρίς κανένα προειδοποιητικό σημάδι. Όσον αφορά το κινητό μας υπάρχει η περίπτωση, κατά λάθος ή μετά από επανναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, να διαγραφόυν όλα μας τα αρχεία.

Ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε από αυτό το ενδεχόμενο είναι να κρατάμε τακτικά backup όλων των σημαντικών μας αρχείων.

Τι είναι το backup;

Με τον όρο backup εννοούμε τη δημιουργία ενός αντιγράφου των αρχείων που είναι αποθηκευμένα σε έναν υπολογιστή, σε ένα άλλο μέσο.

Ιδανικά τα αρχεία που δε θέλουμε να χάσουμε πρέπει να τα κρατάμε σε δύο, ή ακόμα καλύτερα, σε τρία εντελώς ξεχωριστά μεταξύ τους μέσα, ώστε στην περίπτωση που το ένα καταστραφεί να μπορούμε να τα ανακτήσουμε.

Ποια είναι τα καλύτερα μέσα για να κάνω backup;

  • USBflash drives (φλασάκια)

Κυκλοφορούν σε διάφορες χωρητικότητες και σίγουρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση των πιο σημαντικών αρχείων μας. Το πλεονέκτημά τους είναι το πολύ μικρό μέγεθος, πρέπει όμως να χρησιμοποιούνται σαν μονάδες μόνιμης αποθήκευσης και όχι για τις καθημερινές μεταφορές αρχείων.

  • Εξωτερικοί σκληροί δίσκοι

Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι ίσως η πιο διαδεδομένη επιλογή για backup. Είναι γρήγοροι, αξιόπιστοι και οικονομικά προσιτοί. Η χωρητικότητά τους μπορεί να είναι πολύ μεγάλη και καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών. Όταν κάνουμε backup μόνο σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο εννοείται ότι διατηρούμε τα αρχεία μας και στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή.

Διαβάστε επίσης: Ανακτήστε μόνιμα διαγραμμένες φωτογραφίες στο iPhone χωρίς αντίγραφο ασφαλείας

  • Σε iPhone, iPad
  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > [το όνομά σας].
  2. Αγγίξτε την επιλογή «iCloud».
  3. Αγγίξτε «Φωτογραφίες» και έπειτα αγγίξτε τον διακόπτη δίπλα στην επιλογή «Συγχρονισμός αυτής της συσκευής»

 

  • Σε κινητό ή tablet Android
  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες Google . 
  2. Συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google.
  3. Επάνω δεξιά, πατήστε τη Φωτογραφία προφίλ ή τα Αρχικά σας.
  4. Πατήστε Ρυθμίσεις Φωτογραφιών   Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.
  5. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τη Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Το iCloud δεν συγχρονίζεται; Δείτε πώς να το διορθώσετε