Πως βάζεις τέλος στις διαφημίσεις στο Gmail που βασίζονται σε προσωπικά σου δεδομένα

Πως βάζεις τέλος στις διαφημίσεις στο Gmail που βασίζονται σε προσωπικά σου δεδομένα
ired.gr

Όσοι δεν θέλουν να εμφανίζονται διαφημίσεις στο Gmail που βασίζονται σε προσωπικά δεδομένα του χρήστη, μπορούν να απενεργοποιήσουν τη χρήση των δεδομένων τους για την παροχή πιο σχετικών με τα ενδιαφέροντά τους διαφημίσεων απλά με μια μικρή ρύθμιση στον λογαριασμό τους.

Συγκεκριμένα, όντας συνδεδεμένος στον Google λογαριασμό σου μπορείς να απενεργοποιήσεις τις εξατομικευμένες διαφημίσεις. Ειδικότερα, η Google αναφέρει: Εάν εξαιρεθείτε, ενδέχεται να βλέπετε ακόμα διαφημίσεις στο Gmail, αλλά δεν θα βασίζονται σε προσωπικά δεδομένα που η Google έχει συσχετίσει με τον Λογαριασμό σας Google.

Διαβάστε επίσης: Πώς να συγχρονίσετε τις επαφές σας από το Gmail στο iPhone ή από το iPhone στο Gmail

Πώς λειτουργούν οι διαφημίσεις στο Gmail

Όταν ανοίγετε το Gmail, θα βλέπετε διαφημίσεις που έχουν επιλεγεί, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμες και συναφείς. Η διαδικασία επιλογής και εμφάνισης εξατομικευμένων διαφημίσεων στο Gmail είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Αυτές οι διαφημίσεις σας εμφανίζονται με βάση τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα, ενόσω είστε συνδεδεμένοι στο Google. Για την εμφάνιση των διαφημίσεων, δεν σαρώνουμε ούτε διαβάζουμε τα μηνύματά σας στο Gmail. Με τη παραπάνω ρύθμιση, εξαιρείσαι από τη χρήση των δεδομένων σου για την εμφάνιση διαφημίσεων.

Διαβάστε επίσης: Ανακτήστε μόνιμα διαγραμμένες φωτογραφίες στο iPhone χωρίς αντίγραφο ασφαλείας