Αυτό θα συμβεί εάν δεν βάλεις το κινητό σε λειτουργία πτήσης μέσα στο αεροπλάνο

Αυτό θα συμβεί εάν δεν βάλεις το κινητό σε λειτουργία πτήσης μέσα στο αεροπλάνο
ired.gr

Όταν ταξιδεύουμε σε αεροπλάνο, μας έχουν πει ότι πρέπει να βάζουμε το κινητό σε λειτουργία πτήσης. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ, τι θα συμβεί αν το αφήσουμε να λειτουργήσει κανονικά;

Μία αρκετά δημοφιλής άποψη, αναφέρει ότι ηλεκτρονικές συσκευές όπως τα λάπτοπ και τα smartphones εκπέμπουν στη ίδια συχνότητα με το σύστημα πλοήγησης και επικοινωνίας των αεροσκαφών, προκαλώντας έτσι αυτό που ονομάζουμε «ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές».

Στις ΗΠΑ, έρευνα της πολεμικής αεροπορίας και της Boeing έδειξε πως η χρήση τέτοιων συσκευών δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα, στις μη-κρίσιμες φάσεις της πτήσεις – δηλαδή οποτεδήποτε πέρα από την προσγείωση, την απογείωση και σε περίπτωση αναταράξεων.

Γιατί εξακολουθούν να μας λένε να τα κλείνουμε όλα, λοιπόν; Στον αέρα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο έδαφος, ωστόσο, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Τα ασύρματα δίκτυα συνδέονται με πλήθος κεραιών, οι οποίες θα «μπουκώσουν», αν σκεφτεί κανείς πως πρέπει να εξυπηρετήσουν και τους επιβάτες των αεροσκαφών, και τους υπόλοιπους ανθρώπους που βρίσκονται κανονικά στο έδαφος.

Και τώρα που πολλοί έχουμε 5G, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο – επομένως, ίσως και να έχουν δίκιο που μας ζητούν να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία πτήσης.

Διαβάστε επίσης: Χρήση της λειτουργίας φωνητικής βοήθειας (Google app)

Παρ’όλα αυτά η AEGEAN αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία, προσφέροντας πλέον στους επιβάτες της τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στο internet κατά την πτήση τους και να απολαύσουν ψυχαγωγικό περιεχόμενο μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας της.

Όλοι οι επιβάτες της AEGEAN που θα ταξιδέψουν με ένα από τα ήδη εξοπλισμένα αεροσκάφη AIRBUS neo, θα έχουν τη δυνατότητα τόσο να περιηγηθούν στο διαδίκτυο, να διαχειριστούν τα email τους, να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όσο και να κατεβάσουν περιεχόμενο βίντεο και ήχου. Καθώς θα παραλαμβάνονται νέα αεροσκάφη και ο στόλος θα εξοπλίζεται σταδιακά, όλο και περισσότεροι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία AEGEAN Wi-Fi onboard.

Για την ανάπτυξη της υπηρεσίας Wi-Fi onboard πάνω στην τεχνολογική πλατφόρμα του European Aviation Network, η οποία αποτελεί την κορυφαία εφαρμογή ευρυζωνικού internet εν πτήσει στην Ευρώπη, καθώς προσφέρει ασύγκριτες ταχύτητες, αδιάλειπτη κάλυψη και σημαντικά χαμηλότερο χρόνο αναμονής (latency) από οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη εφαρμογή στην αγορά, η AEGEAN συνεργάστηκε με την Inmarsat, τη Deutsche Telekom και τη Display Interactive.

Διαβάστε επίσης: Εφαρμογές Google Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!