Πότε θα κυκλοφορήσει η Apple το iPad Mini 7;

Πότε θα κυκλοφορήσει η Apple το iPad Mini 7;
ired.gr

Ενώ η Apple ανανέωνε ετησίως το iPad mini το διάστημα 2012-2016, οι ενημερώσεις στην πορεία έγιναν πιο αραιές, με μία μόνο μικρή ανανέωση που επήλθε τον Μάρτιο του 2019, πριν από τον επανασχεδιασμό που έλαβε χώρα το 2021. Οι συσκευές της σειράς iPad,φαίνεται να παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αδρανείς, αναφορικά με τις κυκλοφορίες. Μια ανανέωση του υλικού το 2023 μπορεί να μην είναι βέβαιη, αλλά το iPad mini έβδομης γενιάς είναι το μοντέλο iPad που φημολογείται περισσότερο ότι θα κυκλοφορήσει φέτος.

Διαβάστε επίσης: iPhone Μερικά απλά κόλπα για να βελτιώσετε την ποιότητα των φωτογραφιών σας

Έως τώρα, έχουν κυκλοφορήσει ελάχιστες φήμες σχετικά με το νέο iPad mini, αλλά δεν αποκλείεται μια ενημέρωση του φέτος με ένα μικρό «specbump». Αναλυτές πιστεύουν ότι το iPad έβδομης γενιάς θα ξεκινήσει να διανέμεται προς τα τέλη του 2023 ή το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ η κυκλοφορία του φέτος είναι δυνατή, με τις αρχές του 2024 να είναι πιο πιθανό.

Την τρέχουσα στιγμή το iPadmini ενσωματώνει το τσιπ A15 Bionic της Apple. Ενώ είναι ελαφρώς downclocked, το A15 Bionic ανεβάζει το iPad mini στο ίδιο επίπεδο με τα iPhone 13 mini, iPhone 13‌, iPhone SE τρίτης γενιάς, iPhone 14, ‌iPhone 14 Plus και Apple TV 4K τρίτης γενιάς. Οι συσκευπές αυτές με το τσιπ A15, αναμένεται να παραμείνουν στην αγορά καθ' όλη τη διάρκεια του 2023, πράγμα που σημαίνει ότι το τσιπ είναι πιθανό να παραμείνει σε όλες τις σειρές προϊόντων της Apple.

 

Διαβάστε επίσης: YouTube: Προειδοποίηση για απάτη μέσω email από φαινομενικά επιβεβαιωμένο λογαριασμό

Ως αποτέλεσμα, το τρέχον iPad mini θα ενσωματώνει σχετικά σύγχρονα chip καθ' όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Με χαρακτηριστικά όπως η υποστήριξη Apple Pencil δεύτερης γενιάς και το Center Stage, δεν υπάρχει δα και τόση μεγάλη αναγκαιότητα για ενημέρωση της συσκευής φέτος αφού δεν είναι σαφές το τι θα μπορούσε να προσφέρει ένα νέο μοντέλο, εκτός από ένα πιο εξελιγμένο τσιπ όπως το A16 Bionic και πιο προηγμένες κάμερες.

Το 2023 φαίνεται να καθίσταται ως μια «ήσυχη» χρονιά για τις ανανεώσεις που αφορούν το υλικό του iPad και ενώ υπάρχει πιθανότητα να δούμε μερικά νέα μοντέλα, η τρέχουσα εικόνα δείχνει ότι τα νέα iPad φέτος θα είναι λίγο απίθανα στο σύνολό τους. Από την άλλη πλευρά, το 2024 φαίνεται ότι θα είναι μια πολύ πιο σημαντική χρονιά για τη σειρά των iPad.