Τα γυαλιά της Apple θα κυκλοφορήσουν το 2026 ή το 2027 το νωρίτερο

Τα γυαλιά της Apple θα κυκλοφορήσουν το 2026 ή το 2027 το νωρίτερο
ired.gr

Η Apple εξακολουθεί να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα “Apple Glasses” επαυξημένης πραγματικότητας έως το 2026 ή το 2027 το νωρίτερο, υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη νέα τεχνολογία metalens στο ενδιάμεσο, σύμφωνα με τον αναλυτή της βιομηχανίας της Apple Ming-Chi Kuo.

Στην τελευταία του σύνοψη ερευνών και προβλέψεων, ο Kuo λέει ότι η Apple αναπτύσσει την τεχνολογία metalens για να αντικαταστήσει τα πλαστικά καλύμματα φακών σε μια σειρά συσκευών, ξεκινώντας από τα iPad και τα iPhone.

Διαβάστε επίσης: Η έξυπνη οθόνη τύπου iMac της Samsung είναι διαθέσιμη για προπαραγγελίες

Οι Metalenses είναι μια τεχνολογία επίπεδων φακών που χρησιμοποιεί μεταεπιφάνειες για να εστιάσει το φως. Σε οπτικές εφαρμογές, μπορούν να επωφεληθούν από την επίπεδη επιφάνεια και το μειωμένο πάχος, σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς, καμπυλωτούς διαθλαστικούς φακούς.

Σύμφωνα με τον Kuo, τα καλύμματα metalens πρόκειται να εισέλθουν σε μαζική παραγωγή το 2024 για χρήση στο σύστημα Face ID της Apple για το iPad Pro και στη συνέχεια στο iPhone το 2025 ή το 2026. Εάν η ανάπτυξη πάει όπως είχε προγραμματιστεί, θα χρησιμοποιηθούν τελικά στα γυαλιά AR της Apple, τα οποία θα εισέλθουν στην παραγωγή το 2026 ή το 2027 το νωρίτερο, λέει ο αναλυτής.

Κοιτάζοντας πιο μπροστά, ο Kuo προβλέπει ότι τα καλύμματα metalens θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους πλαστικούς φακούς “χαμηλότερης ποιότητας” σε υπάρχουσες κάμερες μεταξύ 2028 και 2030, υποθέτοντας ότι θα συνεχιστεί η γραμμική πρόοδος στην κατασκευή και την ανάπτυξη αλγορίθμων λογισμικού.

Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό που ο Kuo έχει τολμήσει να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας για τα γυαλιά Apple. Τον Μάρτιο του 2021, ο αναλυτής πρότεινε ότι η Apple σχεδίαζε να κυκλοφορήσει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας έως το 2025. Αυτή η πρόβλεψη έγινε στο πλαίσιο μιας αναφοράς σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη «φακών επαφής» AR από την Apple.

Νωρίτερα φέτος, το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple διέκοψε την ανάπτυξη των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας που σχεδίαζε να παρουσιάσει μετά τα headset μικτής πραγματικότητας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ορισμένοι υπάλληλοι της Apple δεν πιστεύουν ότι η Apple θα παρουσιάσει ποτέ γυαλιά AR, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας AR/VR της Apple εργάζεται σε headset μικτής πραγματικότητας, το πρώτο από τα οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούνιο στο WWDC.

Διαβάστε επίσης: H Apple ακύρωσε την κατασκευή του High-End Mac Pro με το Μ2 Extreme Chipset