Έρχεται το νέο Android 14 φέρνοντας σημαντικές αλλαγές

Έρχεται το νέο Android 14 φέρνοντας σημαντικές αλλαγές
ired.gr

Επισήμως σήμερα, η Google έθεσε σε κυκλοφορία την πρώτη έκδοση beta του Android 14, παρουσιάζοντας ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά που μπορούν να περιμένουν σύντομα στα smartphones τους οι χρήστες.

Το νέο Android εστιάζει σε τέσσερις βασικές αλλαγές:

  1. Βελτιωμένη πλοήγηση με χειρονομίες: Η εμπειρία πλοήγησης με χειρονομίες στο Android 14, θα περιλαμβάνει ένα πιο εμφανές βελάκι προς τα πίσω, ώστε να βελτιωθεί η κατανόηση και η χρησιμότητα της εν λόγω χειρονομίας. Μάλιστα, το βέλος επιστροφής θα παίρνει αυτόματα χρώμα από την ταπετσαρία ή το θέμα της συσκευής.

 

  1. Νέο βελτιωμένο μενού διαμοίρασης(share): To Android 14, θα ενσωματώνει ένα νέο share sheet. Πρόκειται για το μενού που εμφανίζεται όταν πατάτε τη διαμοίραση(share) εντός μιας εφαρμογής. Το νέο share sheet, όχι μόνο θα σας εμφανίζει αλφαβητικά τις εφαρμογές στις οποίες μπορείτε να  μοιραστείτε ένα αρχείο, αλλά θα λαμβάνει υπόψην κι άλλα δεδομένα για μια πιο ακριβή κατάταξη. Παράλληλα, οι προγραμματιστές θα μπορούν να προσθέσουν διαμορφωμένες προσωπικά ενέργειες σε αυτό το share sheet.

Διαβάστε επίσης: Εφαρμογές Google Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

 

  1. Περισσότερες δυνατότητες γραφικών: Το Android 14 φέρνει νέες δυνατότητες γραφικών που οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν τις εφαρμογές τους να ξεχωρίζουν. Για παράδειγμα, μπορούν πλέον να εφαρμόζουν εφέ μορφοποίησης, ενώ στη διάθεσή τους θα έχουν και το νέο RenderEffect API για φίλτρα χρώματος, blur ή άλλα εφέ σε οποιαδήποτε οθόνη μέσα σε μια εφαρμογή.

 

  1. Εξατομίκευση: Το Android 14 θα βελτιώσει τις γλωσσικές προτιμήσεις ανά εφαρμογή, επιτρέποντας τη δυναμική προσαρμογή του συνόλου των γλωσσών που εμφανίζονται στη λίστα των Ρυθμίσεων. Παράλληλα, θα φέρει το νέο API WallpaperColors. Με αυτό οι developers θα μπορούν να δουν τα χρώματα της τρέχουσας ταπετσαρίας του χρήστη και να τα εφαρμόσουν στο UI της εφαρμογής τους. Επομένως, μπορούμε να περιμένουμε εφαρμογές που θα προσαρμόζονται στο θέμα του κινητού, για μια εμπειρία με περισσότερη συνοχή.

 

  1. Προσωπικά Δεδομένα: Το Android 14 φέρνει σημαντικές βελτιώσεις αναφορικά με την προστασία των δεδομένων των χρηστών, διασφαλίζοντας ότι οι υπηρεσίες προσβασιμότητας δεν έχουν ορατότητα ορισμένων στοιχείων, εκτός αν ισχυρίζονται ότι πραγματικά βοηθούν τους χρήστες με αναπηρίες. Αυτοί οι ισχυρισμοί θα ελέγχονται από το Google Play Protect για όλες τις εφαρμογές στο Play Store.

Διαβάστε επίσης: Πώς να συγχρονίσετε τις επαφές σας από το Gmail στο iPhone ή από το iPhone στο Gmail