5 λόγοι για τους οποίους ανυπομονούμε για την κυκλοφορία του iOS17.

5 λόγοι για τους οποίους ανυπομονούμε για την κυκλοφορία του iOS17.
ired.gr

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μας άρθρο, το νέο iOS iOS 17 θα αποκαλυφθεί από την Apple στις 5 Ιουνίου μέσα από το Worldwide Developer Conference (WWDC) και όπως έχουμε μάθει μέσα από φήμες τις τελευταίες εβδομάδες,θα είναι μια τεράστια αναβάθμιση με πολλές αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά.

Συμβατότητα

Όταν το iOS 16 έφτασε το περασμένο φθινόπωρο, διέκοψε την υποστήριξη για αναβάθμιση σε παλαιότερα μοντέλα  όπως το SE πρώτης γενιάς, καθώς και τα iPhone 6s και 6sPlus και iPhone 7 και 7 Plus. Μετά από μια αναφορά πως η Apple θα εξαιρέσει από αναβαθμίσεις τα iPhone 8 και 8 Plus και το iPhoneX φέτος, επιβεβαιώθηκε πως αυτό ήταν τελικά μια φήμη, δίνοντας έτσι άλλον έναν χρόνο ζωής στα συγκεκριμένα μοντέλα.

Τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά

Δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά για το ποιες αλλαγές θα φέρει το νέο iOS 17 και κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα γνωρίζουμε μέχρι την κεντρική παρουσίαση στο συνέδριο αλλά αυτό που μάθαμε είναι αρκέτα «ελκυστικό», φέρνοντας «περισσότερες απαιτούμενες λειτουργίες» των χρηστών iPhone στο iOS 17. Από τις πιο διαδεδομένες φήμες κυριαρχεί αυτή που θα φέρει σημαντικές αλλαγές στο Κέντρο Ελέγχου.

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν είστε νέος χρήστης iPhone

Απαραίτητη συντήρηση

Υπήρξε διάστημα που η Apple κυκλοφόρησε τακτικά τις λεγόμενες εκδόσεις "συντήρησης" του Mac OS X που εστίαζαν στην απόδοση και τη σταθερότητα, αντί να προσθέτουν νέες δυνατότητες. Δεν είναι κάτι αξιοσημείωτο, αλλά είναι απαραίτητο ώστε να συνεχίσουν να κυλούν τα πράγματα όσο γρήγορα και ομαλά θα ήταν δυνατό. Δεν υπήρξε κάτι αντίστοιχο εδώ και καιρό, πόσο μάλλον σε iOS, αλλά θα συνέβαλλε πολύ στο να πάρουν μια «ανάσα» τα παλαιότερα iPhone, λαμβάνοντας μια ώθηση ταχύτητας.

Dynamic Island 2.0

Η Apple παρουσίασε το νέο Dynamic Island με την έκδοση iPhone 14 Pro πέρσι κι οι φήμες λένε ότι θα κυκλοφορήσει σε όλα τα μοντέλα iPhone 15. Αυτό σημαίνει, πως η Apple θέλει να είναι το επόμενο μεγάλο χαρακτηριστικό και το iOS 17 πιθανότατα θα το ανεβάσει επίπεδα. Οι δυνατότητες του είναι κυριολεκτικά ατελείωτες κι ανυπομονούμε να δούμε τι σχέδια έχει η Apple για αυτό.

CarPlay επόμενης γενιάς

Στο WWDC 2022, η Apple μας έδωσε μια κλεφτή ματιά στην επόμενη γενιά του CarPlay, με μια εκπληκτική διεπαφή, σχεδιασμένη να ελέγχει πολλά περισσότερα από το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου σας. Δυστυχώς, δε λάβαμε πολλά περισσότερα από μερικά υπέροχα στιγμιότυπα οθόνης και μια ιδέα ότι θα έρθει το 2023. Ελπίζουμε να δούμε πολλά περισσότερα σχετικά με αυτό στην παρουσίαση του iOS 17 στο WWDC.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch Series 8 θα διαθέτει 5% μεγαλύτερη οθόνη