Έρχεται ένας νέος iMac 24 ιντσών το 2023; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Έρχεται ένας νέος iMac 24 ιντσών το 2023; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.
ired.gr

Πριν από δύο χρόνια, η Apple, παρουσίασε τον νέο iMac24 ιντσών, με επανασχεδιασμένο designκαι μια σειρά από απίστευτα όμορφα και φωτεινά χρώματα, περιλαμβάνοντας το νέο τσιπ M1. Έκτοτε, η Appleδεν έχει ανανεώσει τις μικρότερες εκδόσεις των iMacκαι η συγκεκριμένη σειρά δείχνει ξεχασμένη. Ωστόσω, νέες φήμες έρχονται σο φως και μας δείχνουν πως υπάρχει ένα νέο, βελτιωμένο κι ανανεωμένο iMacτων 24ων ιντσών στα σκαριά.

Design

Δεν αναμένονται πολλές αλλαγές στον εξωτερικό σχεδιασμό, αφού φήμες αναφέρουν πως θα χρησιμοποιεί ίδια φωτεινότητα στα χρώματα αλλά και ίδιο τύπο οθόνης. Αναφορικά με τα χρώματα στα οποία θα κυκλοφορήσει, αναμένεται στο κλασσικό ασημί, σε μπλέ, ροζ, μωβ, πράσινο, πορτοκαλί και κίτρινο, χωρίς να υπάρχει ένδειξη για νέα προσθήκη χρωμάτων.

Τα iMac διαθέτουν ανοιχτόχρωμη πλάτη, με πιο απαλό χρώμα της ίδιας απόχρωσης για το μπροστινό μέρος, μαζί με ασορτί βάση στήριξης. Όλα τα μοντέλα, διαθέτουν αντίστοιχα αξεσουάρ, όπως πληκτρολόγια, ποντικία αλλά και καλώδια. Υπάρχουν αρκετά ενισχυμένα πλαίσια περιμετρικά της από την οθόνης, συμπεριλαμβανομένης μια ογκώδης βάσης, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο του σχεδιασμού του iMac εδώ και αρκετά χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Πως να προσθέσετε τα AirPods στην εφαρμογή της Eύρεσης

 

Αν και όπως αναφέραμε παραπάνω, δεν αναμένονται εξωτερικές αλλαγές, η Apple θα μπορούσε να τροποποιήσει κάπως τον εσωτερικό σχεδιασμό του iMac για να φιλοξενήσει στα σπλάχνα του ένα νέο και βελτιωμένοChip. Μπορεί επίσης να υπάρξει μια νέα τεχνολογία κατασκευής για τη βάση σττήριξης, η οποία θα μπορούσε να είναι ενδεικτική για μικρές σχεδιαστικές αλλαγές στην εμφάνιση ή τη λειτουργικότητα της. Για παράδειγμα, η οθόνη Studio, διαθέτει βάση με δυνατότητα ρύθμισης ύψους και κλίσης, οπότε η Apple θα μπορούσε ίσως να προσθέσει μια επιλογή ρύθμισης ύψους σε ένα μελλοντικό iMac ώστε να είναι προσβάσιμο και πιο πρακτικό προς όλους τους χρήστες.

Chips

Ένας ανανεωμένος iMac 24 ιντσών αναμένεται ναενσωματώσει το τσιπ M3 επόμενης γενιάς που θα ακολουθεί το τρέχον τσιπ M2. Το τσιπ M3 θα κατασκευαστεί στη διαδικασία των 3 νανομέτρων της TSMC, φέρνοντας αξιοσημείωτες βελτιώσεις ισχύος και απόδοσης.

Ένας iMac με τσιπ M3, θα δώσειαξιοσημείωτες βελτιώσεις στην απόδοση σε σχέση με το μοντέλο τσιπ M1 του 2021, τόσο όσον αφορά την CPU όσο και την GPU.

Πιθανή κυκλοφορία

Θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το νωρίτερο, το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στο σχεδιασμό, είναι πιθανό να είναι έτοιμο και να περιμένει την Apple να έχει έτοιμα νέα τσιπ M3.Μαζί με ένα ανανεωμένο iMac 24 ιντσών, η Apple μπορεί να έχει σχέδια για έναν iMac Pro με μεγαλύτερη οθόνη, αλλά οι φήμες για μια τέτοια πιθανότητα διίστανται. Τα iMac 27 ιντσών σταμάτησαν να κυκλοφορούν τον Μάρτιο του 2022 κι εν τέλει, αντικαταστάθηκαν με το Mac Studio και την αντίστοιχη οθόνη Studio.Έγινε λόγος για ένα "iMac‌ Pro" με τσιπ M3‌ Pro και M3‌ Max που θα πωλούνταν μαζί με το iMac 24 ιντσών, αλλά δεν έχουμε ακούσει πολλά για αυτό από πέρυσι.

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Πολλοί χρήστες παραπονιούνται για προβλήματα με την κατανάλωση μπαταρίας