Το iOS 16.4.1 φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα για iPhone με διορθώσεις σφαλμάτων

Το iOS 16.4.1 φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα για iPhone με διορθώσεις σφαλμάτων
ired.gr

Η Apple κυκλοφόρησε χθες τα iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 και macOS 13.3.1 για iPhone, iPad και Mac, αντίστοιχα, και συνίσταται να τα εγκαταστήσετε το συντομότερο δυνατό, διότι και οι τρεις αυτές σημαντικές ενημερώσεις περιλαμβάνουν μεγάλες  διορθώσεις για θέματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα υποστήριξης ασφαλείας της Apple για iOS και macOS, το νέο λογισμικό περιλαμβάνει διορθώσεις για δύο ξεχωριστά τρωτά σημεία, τα οποία ήταν γνωστό από την Apple ότι είχαν εκμεταλλευτεί ενεργά οι επιτήδειοι.

Η ευπάθεια του IOSurfaceAccelerator θα μπορούσε να επιτρέψει σε μια εφαρμογή να εκτελεί αυθαίρετο κώδικα με δικαιώματα kernel. Η ευπάθεια WebKit θα μπορούσε να επιτρέψει σε περιεχόμενο με κακόβουλο λογισμικό web να εκτελεί κώδικα. Η Ομάδα Ανάλυσης Απειλών της Google αναφέθηκε και για τα δύο ζητήματα στην Apple.

Διαβάστε επίσης: O Tim Cook αποκάλυψε για πρώτη φορά ένα μεγάλο μυστικο των καμερών που χρησιμοποιούν τα iPhone

Το update διορθώνει επίσης το θέμα με την Siri, η οποία δεν ανταποκρινόταν σε μερικές περιπτώσεις, ενώ προσθέτει και αποχρώσεις δέρματος για κάποια emojis.

Το iOS 16.4.1 είναι  μια βελτιωμένη έκδοση ενώ το iOS 16.5, παραμένει ακόμη σε δοκιμή. Η Apple δημιούργησε την πρώτη beta του iOS 16.5 την περασμένη εβδομάδα με μερικές μικρές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης μιας καρτέλας Sports στην εφαρμογή Apple News και της δυνατότητας έναρξης εγγραφής οθόνης με το Siri! Το iOS 16.5 πιθανότατα να κυκλοφορήσει και να είναι έτοιμο προς εγκατάσταση για τους χρήστες, κάποια στιγμή τον επόμενο μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 17 στο Worldwide Developer

Conference (WWDC) 2023, το οποίο θα διαρκέσει από τις 5 Ιουνίου έως τις 9 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Πως να μετατρέψετε το iPhone σας σε ποντίκι για το Mac;