IOS16-Αφαίρεση φόντου στις φωτογραφίες του Iphone χωρίς πρόσθετες εφαρμογές

IOS16-Αφαίρεση φόντου στις φωτογραφίες του Iphone χωρίς πρόσθετες εφαρμογές
ired.gr

   Πόσες φορές μας έχει συμβεί να θέλουμε να αποθανατίσουμε μια στιγμή και κάτι στο πίσω μέρος αυτής της εικόνας να μας χαλάσει ολόκληρη τη φωτογραφία; Τώρα με την αναβάθμιση στο νέο λογισμικό της Apple, iOS 16 να έχει ενσωματώσει σε όλες πλέον τις συσκευές της νέα εργαλεία, για κάποιον χωρίς επαγγελματικό λογισμικό επεξεργασίας εικόνας και τις ανάλογες γνώσεις, σας επιτρέπει με μία πολύ απλή κίνηση να αφαιρέσετε το «background» (παρασκήνιο) από μια φωτογραφία.

 

   Το iOS 16, εκμεταλλευόμενο τις δυνατότητες της Οπτικής Εύρεσης (Visual Look Up), σας δίνει την δυνατότητα αφαίρεσης του «background» όχι μόνο στις φωτογραφίες, αλλά και στα screenshots (στιγμιότυπα οθόνης) και στα βίντεο, όπως κάνουν οι επαγγελματίες φωτογράφοι στο Photoshop. Η αφαίρεση του background λειτουργεί και στο Safari, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να απομονώσετε σημεία από φωτογραφίες που έχετε βρει στο ίντερνετ.

  Διαβάστε επίσης: Τεράστιο Giveaway | Iphone 11

    Για να αφαιρέσετε το φόντο («background») από φωτογραφίες/βίντεο/screenshot, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 

  1. Ανοίξτε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο ή ένα screenshot.
  2. Αγγίξτε παρατεταμένα το σημείο που θέλετε να κρατήσετε (άνθρωπο, ζώο ή αντικείμενο) μέχρι να δείτε ένα λευκό περίγραμμα να εμφανίζεται γύρω από αυτό.
  3. Κρατάμε το δάχτυλό μας στο θέμα μέχρι να σαρωθεί και να εμφανιστεί το μενού επιλογών "Copy" Και "Share".
  4. Όταν εμφανιστεί το περίγραμμα, τότε μπορείτε να πατήσετε «Αντιγραφή» και μετά επικολλήσετε τη νέα φωτογραφία σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή του Iphone όπως τα email, τα γραπτά μηνύματα, τις σημειώσεις κτλ.

   Σε αυτό το σημείο, το φόντο της εικόνας έχει κοπεί. Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις αυτές τις φωτογραφίες ως “memes” ή και “emojis” σε μια συνομιλία.

 

Διαβάστε επίσης: Τεράστιο Giveaway | Iphone 11