Εθελοντική αιμοδοσία για τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών| Δείτε που μπορείτε να δώσετε αίμα

Εθελοντική αιμοδοσία για τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών| Δείτε που μπορείτε να δώσετε αίμα
ired.gr

Η οικογένεια του ired εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για το τραγικό δυστύχημα. Θέλοντας να διευκολύνει όσους επιθυμούν  να βοηθήσουν τους άτυχους συμπολίτες μας σε αυτές τις τραγικές στιγμές που ζούμε, παρακάτω αναγράφεται η λίστα με τα σημεία αιμοδοσίας:

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης:

Έκκληση για αιμοδοσία στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας απευθύνει ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, προκειμένου να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα που προκλήθηκαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Πολύ μεγάλη σημασία έχει οι πολίτες να μη σταματήσουν να δίνουν αίμα όσο μεγάλη κι αν είναι η προσφορά, καθώς οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται. 

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

Έκκληση απευθύνει και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών προς όσους μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να μπορέσει με τη σειρά του να συνεισφέρει στην προσπάθεια. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου σχηματίζοντας ουρές.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι αργά το απόγευμα στις 1/3 είχαν δώσει αίμα περίπου 200 συμπολίτες μας, ρυθμός ο οποίος φέρνει ελπίδα και δηλώνει πραγματική θέληση από την πλευρά του κόσμου για να σωθούν πολλοί συνάνθρωποί μας.

Το ωράριο της αιμοδοσίας είναι: 8:00-20:00 χωρίς μεσημεριανή διακοπή

Τηλέφωνο επικοινωνίας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία: 2613 603 668 (γραφείο ιατρών ΠΓΝΠ)

Δήμος Χαλανδρίου

Την ενεργή συμμετοχή του σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια εκφράζει και ο Δήμος Χαλανδρίου. 

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου, από 09:00 έως 14:00, στο κτήριο της Κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και να κλείσουν ραντεβού στα τηλ.: 213 2023918 -919 -921 του Δήμου Χαλανδρίου.

Η διεύθυνση του κέντρου αιμοδοσίας είναι Αλ. Παπάγου 7, στον 2ο όροφο.




Δήμος Ηλιούπολης

Ένα ακόμη σημείο αιμοδοσίας είναι και ο Δήμος Ηλιούπολης, ο οποίος συνεργάζεται με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου <<Γεώργιος Γεννηματάς>>, προσπαθώντας να βοηθήσει τους τραυματίες του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη, που το έχουν ανάγκη. 

Κάθε υγιής πολίτης μεταξύ των ηλικιών 18-65 μπορεί να δώσει ευκαιρία για ζωή στους τραυματίες αφιερώνοντας μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο του κι έχοντας μαζί Αστυνομική Ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

Το ωράριο αιμοδοσίας είναι 8:30-18:00 τις καθημερινές και 8:30-14:00 τα Σαββατοκύριακα.

Η διεύθυνση του Νοσοκομείου είναι Λ. Μεσογείων 154, Αθήνα.

Λαϊκό Νοσοκομείο

Το Λαϊκό Νοσοκομείο θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας και καλεί τους πολίτες που μπορούν να προσφέρουν , αλλά και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να δείξουν την ανθρώπινη πλευρά τους. Άλλωστε ο χρόνος που απαιτείται να αφιερώσει κάποιος δεν είναι περισσότερος από 10 λεπτά, αλλά η σημασία τεράστια.

Η διεύθυνση του Λαϊκού Νοσοκομείου για όποιον επιθυμεί να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του είναι : Συγγρού 15-17 και το ωράριο λειτουργίας του τμήματος εθελοντικής αιμοδοσίας 9:00-13:30. 

Άλλα σημεία αιμοδοσίας είναι:

1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78, τηλ. για ραντεβού: 2103626587),

2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ, Νέος Κόσμος, τηλέφωνο για ραντεβού: 2109239865)

5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια, τηλ. για ραντεβού: 2102015510).

Ερυθρός Σταυρός Λάρισας: ο Ερυθρός Σταυρός στην κεντρική πλατεία της Λάρισας διεξάγει αιμοδοσία με ωράριο 9:00-14:00

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι τα τηλέφωνα της Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας στα οποία μπορούν να καλούν οι συγγενείς ώστε να πληροφορηθούν σχετικά με τους οικείους τους επιβαίνοντες στο δρομολόγιο είναι τα εξής:

  • 2410 683175
  • 2410 683176