H Apple εξετάζει την τεχνολογία αντίστροφης φόρτισης για τα iPhone

H Apple εξετάζει την τεχνολογία αντίστροφης φόρτισης για τα iPhone
ired.gr

Σύμφωνα με δημοσίευση του 9to5Mac, η Apple εργάζεται στην δική της τεχνολογία αντίστροφης ασύρματης φόρτισης που θα διαθέτουν τα μελλοντικά iPhone. 

Η αλήθεια είναι ότι, η συγκεκριμένη φήμη επικρατεί ήδη εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2019 υπήρχαν αναφορές ότι το iPhone 11 Pro Max διέθετε αυτή την λειτουργία αλλά ήταν απενεργοποιημένη. Στην συνέχεια το 2020 μία ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών άφησε να εννοηθεί ότι η δυνατότητα θα ήταν διαθέσιμη στην σειρά iPhone 12, παρολα αυτα το iPhone 12 διέθετε άλλα σχετικά στοιχεία  όπως, την δυνατότητα φόρτισης με το MagSafe Battery Pack. Οι φήμες συνεχίστηκαν και το 2021 όπου γινόταν λόγος για την σειρά των iPhone 13 και στην συνέχεια για την σειρά των iPhone 14 όπου στην τελευταία στιγμή, η Apple δεν κατάφερε να τηρήσει την απαραίτητη προθεσμία ώστε να διαθέσει την λειτουργία πριν ξεκινήσει η παραγωγή.

Διαβάστε επίσης: Χομπίστας δημιούργησε iPhone με υποστήριξη Lightning και USB-C ταυτόχρονα

Η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, γνωστή και ως αμφίπλευρη φόρτιση επιτρέπει σε ένα iPhone να φορτίζει ασύρματα άλλα αξεσουάρ χρησιμοποιώντας την μπαταρία του. Ένας χρήστης, για παράδειγμα θα μπορεί απλά να τοποθετήσει το Apple Watch ή την θήκη φόρτισης των AirPods στο πίσω μέρος του iPhone του και να τα φορτίσει. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι μηχανικοί της Apple συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στην συγκεκριμένη τεχνολογία παρά τις προκλήσεις και τις καθυστερήσεις. Έχει επίσης αναφερθεί ότι η έκδοση της Apple θα είναι ακόμα πιο προηγμένη από αυτή που προσφέρουν ήδη οι υπόλοιπο ανταγωνιστές στα Android smartphones. Ίσως απλώς όντως να έχει καθυστερήσει λίγο παραπάνω ή να ακολουθήσει το δρόμο του AirPower και απλώς να καταργηθεί εντελώς από τα σχέδια της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Η Apple ετοιμάζει τα οικονομικότερα AirPods Lite