Κυκλοφόρησε η νέα ενημέρωση iOS 16.3.1| Δείτε αν πρέπει να την εγκαταστήσετε

Κυκλοφόρησε η νέα ενημέρωση iOS 16.3.1| Δείτε αν πρέπει να την εγκαταστήσετε
ired.gr

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία της νέας έκδοσης λογισμικού iOS 16.3.1  η οποία αφορά την επιδιόρθωση σφαλμάτων και ζητημάτων ασφαλείας. Το iOS 16.3.1 κυκλοφόρησε μόνο λίγες εβδομάδες μετά το iOS 16.3 το οποίο αφορούσε κυρίως την επιδιόρθωση σφαλμάτων παρά την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών. 

Το iOS 16.3.1 το οποίο κυκλοφόρησε στην ουσία ως emergency update, καθώς διορθώνει κυρίως τρία σφάλματα, τα οποία αφορούν, το iCloud, το Siri και το Crash Detection όπως: 

  • Διόρθωση στις ρυθμίσεις του iCloud οι οποίες κολλάνε και εμφανίζονται εσφαλμένα
  • Επίλυση του ζητήματος μη ανταπόκρισης του Siri στην εφαρμογή Find My όπου δεν ανταποκρίνονται οι φωνητικές εντολές
  • Βελτιώσεις στην λειτουργία Crash Detection στα iPhone 14

Μεταξύ αυτών, το πρόβλημα με το iCloud αφορά κυρίως το  ότι πολλοί χρήστες αναφέρουν πως η ενεργοποίηση της λειτουργίας αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας iCloud στο iPhone ή το iPad αποτυγχάνει και δεν ανταποκρίνεται, κάτι που συνέβει αμέσως μετά την κυκλοφορία του iOS 16.3.

Διαβάστε επίσης: To iOS 16.3 είναι διαθέσιμο για εγκατάσταση| Δείτε όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η βελτίωση στην ανίχνευση τροχαίου ατυχήματος οφείλεται στο γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες πολλοί διασώστες λάμβαναν έκτακτες ειδοποιήσεις διάσωσης λόγω του Crash Detection, όμως διαπιστώθηκε ότι αυτό συνέβει, μόνο όταν οι χρήστες του iPhone 14 και του iPhone 14 Pro έκαναν σκι. Επομένως η Apple με το iOS 16.3.1 βελτίωσε τον σχετικό μηχανισμό ενεργοποίησης Crash Detection.

Χωρίς αμφιβολία το Crash Detection είναι μία πολύ σημαντική προσθήκη που έχει σώσει αρκετές ζωές μέχρι τώρα. Παρόλα αυτά υπήρχαν μερικά προβλήματα με ψευδείς ειδοποιήσεις κατα την διάρκεια δραστηριοτήτων υψηλής ταχύτητας όπως σκι ή ακόμα και βόλτες με τρενάκι, η Apple αναγνώρισε άμεσα το πρόβλημα και κυκλοφόρησε κάποιες ενημερώσεις οι οποίες μέχρι στιγμής δεν ήταν επαρκείς για να επιδιορθωθούν εντελώς τα σφάλματα παρόλα αυτά με το iOS 16.3.1 εισάγονται περεταίρω βελτιστοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης: Security Keys για το Apple ID| Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο χαρακτηριστικό του iOS 16.3

Εκτός από τη βελτίωση των λειτουργικών σφαλμάτων, το iOS 16.3.1 διορθώνει επίσης δύο ζητήματα ασφαλείας, όπως:

  • Kernel: Η εφαρμογη μπορούσε να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα με δικαιώματα Kernel. Το ζήτημα διορθώθηκε καθώς έγιναν βελτιστοποιήσεις στην διαχείριση μνήμης. 
  • WebKit: Το άνοιγμα κάποιων κακόβουλων ιστοσελίδων μπορεί να οδηγήσει σε αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα

Όλοι οι χρήστες του iPhone 8 και των επόμενων μοντέλων iPhone μπορούν να ενημερώσουν το iOS 16.3.1 μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις → Γενικά → Ενημέρωση λογισμικού.

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι δύο νέες λειτουργίες που μετατρέπουν το Viber σε superapp

Όσοι χρησιμοποιείτε το Google Photos μην κάνετε ακόμα την ενημέρωση 

Μετά την εγκατάσταση του iOS 16.3.1 πολλοι χρήστες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εφαρμογή Google Photos η οποία δεν μπορεί πλέον να ανοιξει. Προστοπαρόν δεν είναι σαφές το τι μπορεί να επηρεάζει την εφαρμογη και να μην λειτουργεί, ωστόσο αυτό μπορεί να λυθεί μόνο αφού η Google κυκλοφορήσει μία νέα ενημέρωση. Οπότε αν χρησιμοποιείτε συχνά την εφαρμογή Google Photos απλά προστοπαρόν μην ενημερώστε το iPhone σας στο iOS 16.3.1. 

Διαβάστε επίσης: Χρήστες του iOS 16 αναφέρουν πληθώρα σφαλμάτων μήνες μετα την κυκλοφορία του λογισμικού