Samsung Galaxy S23| Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα smartphone της Samsung

Samsung Galaxy S23| Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα smartphone της Samsung
ired.gr

Στο χθεσινό event Galaxy Unpacked της Samsung η εταιρεία παρουσίασε τα νέα της smartphone και laptop. Τα smartphone Galaxy S23 της Samsung ακολουθούν πιστά τα βήματα της σειράς S22. Το S23 Ultra, μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο με το S22 Ultra, ωστόσο, τα S23 και S23+ έχουν χάσει το περίβλημα που βρίσκεται γύρω από την πίσω κάμερα και τους έχει δοθεί μια «αιωρούμενη» εμφάνιση κάμερας που μοιάζει αρκετά με τη σχεδίαση του ακριβότερου S23 Ultra. 

Διαβάστε επίσης: Νέος ανταγωνιστής των MacBook| Η Samsung παρουσίασε το Galaxy Book3 Ultra

Χρώματα

Τα τηλέφωνα εμφανισιακα είναι πιο απλά και αν τα δεις από απόσταση, δεν ξεχωρίζουν ιδιαίτερα από τα φθηνότερα smartphone της Samsung. Όλα τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy S είναι διαθέσιμα σε Phantom Black, Cream, Green και Lavender, αν και η Samsung διαθέτει επίσης αποκλειστικά χρώματα (Lime, Graphite, Sky Blue και Κόκκινο) μόνο στον ιστότοπο της.

Οθόνη & Κατασκευή

Το S23 παραμένει το μικρότερο της σειράς με οθόνη AMOLED 6,1 ιντσών ενώ το S23+ βρίσκεται είναι λίγο μεγαλύτερο με οθόνη 6,6 ιντσών. Το μέγεθος οθόνης 6,8 ιντσών του S23 Ultra εξακολουθεί να είναι εξίσου τεράστιο με τα προηγούμενα Ultra, αλλά μια θετική αλλαγή είναι ότι η Samsung μείωσε την επιφάνεια των άκρων γυαλιού γύρω από την οθόνη. Το Ultra επωφελείται επίσης από το S Pen το οποίο συμπεριλαμβάνεται με την συσκευή και διατηρεί ζωντανή την κληρονομιά της σειράς Note. 

Για να κάνει την οθόνη πιο ανθεκτική στις χαρακιές και στο σπάσιμο, η Samsung χρησιμοποιεί το Gorilla Glass Victus 2 της Corning, ένα υλικό που υποτίθεται ότι είναι πιο ανθεκτικό από τις προηγούμενες φόρμουλες της Corning. Ενώ η Apple χρησιμοποιεί εδώ και καιρό ανοξείδωτο χάλυβα για τα μοντέλα iPhone Pro της, ωστε να βελτιώνει την αντοχή και την αντοχή στα πεσίματα και στις γρατσουνιές, τα smartphone της Samsung παραδόξως εξακολουθούν να είναι όλα κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Όπως και τα περσινά μοντέλα, όλες οι συσκευές S23 υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης οθόνης 120Hz , με το Ultra να διαθέτει βελτιωμένο προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης. Αυτή η δυνατότητα αυξάνει τον ρυθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο της οθόνης από 1 έως 120 ανάλογα με το τι χρειάζεται, καθιστώντας το τηλέφωνο πιο αποδοτικό στην κατανάλωση μπαταρίας. 

Διαβάστε επίσης: Invisible Shield| H «αόρατη» ασπίδα οθόνης για την αγαπημένη σου συσκευή

Μπαταρία

Μιλώντας για αποδοτικότητα, το Ultra διατηρεί τη χωρητικότητα της μπαταρίας 5.000 mAh, αν και η Samsung λέει ότι οι βελτιστοποιήσεις στο υλικό του τηλεφώνου του επιτρέπουν να διαρκέσει έως και 20% περισσότερο από το S22 Ultra. Οι μπαταρίες στα S23 και S23+ έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα περσινά μοντέλα κατά 200 mAh, φτάνοντας τα 3.900 και 4.700 mAh, αντίστοιχα. 

Απόδοση

Όλα τα μοντέλα της νέας σειράς της Samsung τροφοδοτούνται από το chipset Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm, σε συνδυασμό με 8GB μνήμης RAM. Διαθέτουν επίσης ένα επανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης το οποίο βελτιώνει αρκετά των θερμικό έλεγχο της συσκευής, αυτό σημαίνει ότι σε απαιτητικές διεργασίες ή κατα την διάρκεια του gaming η συσκευή΄σας αυτόματα θα ρυθμίζει τις θερμοκρασίες της για την αποφυγή υπερθέρμανσης.

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα flagship smartphones του 2022

Κάμερες

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο S23 Ultra είναι η κύρια κάμερα. Ο αισθητήρας 108 megapixel που τροφοδοτεί την κάμερα έχει αντικατασταθεί από έναν αισθητήρα 200 megapixel. Μπορείτε να επιλέξετε την λειτουργία 200 megapixel για να τραβήξετε εξαιρετικά λεπτομερείς λήψεις υψηλής ανάλυσης ιδανικές για να κάνετε εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους ή για να κάνετε λήψεις στις οποίες μπορείτε να περικόψετε συγκεκριμένα σημεία χωρίς να αλλοιωθεί η ανάλυση της εικόνας. Αυτό σημαίνει ότι τα αρχεία των φωτογραφιών στην λειτουργία των 200 megapixel θα είναι αρκετά μεγάλα. Ωστόσο, από προεπιλογή η κάμερα χρησιμοποιεί μια διαδικασία που ονομάζεται binning εικονοστοιχείων, ένα τέχνασμα που συνδυάζει τα pixel στον αισθητήρα εικόνας ώστε να λαμβάνουν περισσότερο φως, για την δημιουργία φωτεινοτερων φωτογραφιών στα 50 ή 12 megapixel, κάνοντας τα μεγέθη των αρχείων πολύ πιο διαχειρίσιμα. Κατά τη λήψη βίντεο, το S23 Ultra προσφέρει ακόμη καλύτερες λήψεις από τον προκάτοχο του καθώς έχει διπλάσιες γωνίες διόρθωσης για την οπτική σταθεροποίηση εικόνας.

Όσων αφορά τις υπόλοιπες κάμερες δεν έχουν αλλάξει πολλά, η κύρια κάμερα ενώνεται με τον διπλό τηλεφακό 10 megapixel με οπτικό ζουμ 3X και 10X, καθώς και μια κάμερα ultrawide 12 megapixel. Παρόλο που το υλικό δεν έχει αλλάξει πολύ, η Samsung ισχυρίζεται ότι θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα φωτογραφιών λόγω βελτιώσεων στους αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας. Συγκεκριμένα, όλα τα smartphone της σειράς κατα τις λήψεις, χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη ώστε να μπορούν να τροποποιούν αυτόματα τον φωτισμό μιας σκηνής, να μειώνουν τον θόρυβο και να εντοπίζουν άλλα ελαττώματα που χρειάζονται βελτίωση.

Τα S23 και S23+ διαθέτουν μια νέα κύρια κάμερα 50 megapixel, η οποία υποτίθεται ότι προσφέρει τέσσερις φορές πιο δυναμική χρωματική γκάμα από την παλιά. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν επίσης μια νέα κάμερα selfie 12 megapixel (από 10 megapixel) με καλύτερη αυτόματη εστίαση.

Λειτουργικό

Και τα τρία τηλέφωνα κυκλοφορούν με Android 13, θα λάβουν ακόμη τέσσερις αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος Android και θα λαμβάνουν μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας για πέντε χρόνια, κάτι που θεωρείται από τις καλύτερες πολιτικές λογισμικού που μπορείτε να βρείτε σε Android smartphone.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy S23/S23 Ultra όλες οι τιμές τους και ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα