5 νέες δυνατότητες του iOS 16 που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα

5 νέες δυνατότητες του iOS 16 που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα
ired.gr

Web Push Notifications

Η Apple είπε ότι το iOS 16 και το iPadOS 16 θα διαθέτουν την υποστήριξη επιλογής λήψεις ειδοποιήσεων push μέσω web κάποια στιγμή το 2023. Αυτή η δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone και iPad να λαμβάνουν ειδοποιήσεις από ιστότοπους μέσω του Safari, όπως ακριβώς οι ειδοποιήσεις που αποστέλλονται από εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης: To iOS 16.3 είναι διαθέσιμο για εγκατάσταση| Δείτε όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Apple Pay Later

Όσον αφορά τα οικονομικά, το Apple Pay Later αποτελεί την πιο αναμενόμενη νέα λειτουργία. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους καταναλωτές να διαιρούν το ποσό αγοράς του Apple Pay σε 4 ίσα άτοκα δάνεια, έτσι ώστε να μπορούν να ξοδέψουν το ποσό χωρίς να χρειάζεται να το πληρώσουν αμέσως. Το Apple Pay Later είναι άμεσα ενσωματωμένο στο Apple Wallet, επομένως όπως ισχυρίζεται η Apple η δυνατότητα «δεν είναι μόνο απρόσκοπτη αλλά παράλληλα είναι και ασφαλής για το απόρρητο».

Όταν η Apple ανακοίνωσε τη δυνατότητα Apple Pay Later, δεν διευκρίνισε πότε θα κυκλοφορήσει και ενδέχεται να μην είχε συμπεριληφθεί στην αρχική έκδοση του iOS 16. 

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι δύο νέες λειτουργίες που μετατρέπουν το Viber σε superapp

Λογαριασμός Ταμιευτηρίου Apple Card

Η Apple δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες των χρηστών. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα ενσωματώσει τη λειτουργία λογαριασμού ταμιευτηρίου στην εφαρμογή Apple Wallet.  Η συγκεκριμένη δυνατότητα ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους ωστόσο, δεδομένου ότι η λειτουργία Apple Card εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πιθανό ότι και η λειτουργία λογαριασμού ταμιευτηρίου Apple Card θα είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε επίσης: Security Keys για το Apple ID| Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο χαρακτηριστικό του iOS 16.3

Νέο CarPlay

Ορισμένοι οδηγοί αυτοκινήτων, ανυπομονούν για την κυκλοφορία της νέας γενιάς του CarPlay. Ωστόσο, αν και η Apple ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τη νέα λειτουργία CarPlay στο WWDC πέρυσι, ανέφερε ότι ίσως να μην κυκλοφορήσει  τόσο γρήγορα.

Τι το ιδιαίτερο έχει το νέο CarPlay; Σε σύγκριση με την τρέχουσα έκδοση, το νέο CarPlay έχει πιο εις βάθος έλεγχο των εσωτερικών συνθηκών του αυτοκινήτου.Με άλλα λόγια, το νέο CarPlay θα μπορεί να κατανοήσει πλήρως τις πληροφορίες του κατασκευαστή του αυτοκινήτου, όπως η ταχύτητα, η στάθμη λαδιού , και η θερμοκρασία στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Οι οδηγοί μπορούν επίσης να ελέγχουν το ραδιόφωνο ή να προσαρμόζουν τη θερμοκρασία στο αυτοκίνητο μέσω του νέου CarPlay ή να εξατομικεύουν την οδηγική εμπειρία επιλέγοντας διαφορετικά σχέδια ταμπλό. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ορισμένα γραφικά στοιχεία για να ελέγχουν τον τρέχοντα καιρό ή τις πληροφορίες μουσικής με μια ματιά.

Διαβάστε επίσης: Χρήστες του iOS 16 αναφέρουν πληθώρα σφαλμάτων μήνες μετα την κυκλοφορία του λογισμικού

Apple Music Classic

Το περιεχόμενο κλασικής μουσικής μπορεί να μην είναι απαραίτητα ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 16, αλλά σύμφωνα με τους προηγούμενους ισχυρισμούς της Apple, αυτή η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Η Apple απέκτησε την υπηρεσία κλασικής μουσικής Primephonic το 2021 και αμέσως μετά την εξαγορά, η εφαρμογή Primephonic αφαιρέθηκε από την πλατφόρμα του App Store και το περιεχόμενο ενσωματώθηκε στη δική της μουσική εφαρμογή. Ωστόσο, η Apple υποσχέθηκε τότε ότι θα λανσάρει την αποκλειστική της εφαρμογή κλασικής μουσικής, η οποία θα ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά της Primephonic με περισσότερες πρόσθετες λειτουργίες.

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Κρυφά χαρακτηριστικά