Αυτές είναι οι δύο νέες λειτουργίες που μετατρέπουν το Viber σε superapp

Αυτές είναι οι δύο νέες λειτουργίες που μετατρέπουν το Viber σε superapp
ired.gr

Η πρώτη συνέντευξη τύπου του Viber για τα ελληνικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε, όπου η Cristina Constandache – Chief Revenue Officer της Rakuten Viber παρουσίασε τα σχέδια της για την εξέλιξη της εφαρμογής και την προσθήκη νέων λειτουργιών. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής της εταιρείας για αναβάθμιση του Viber σε superapp, οι δύο νέες λειτουργίες Business Inbox καθώς και το Commercial Account γίνονται σταδιακά διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Εισερχόμενα Επιχειρήσεων (Business Inbox)

Με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας εταιρείας-χρήστη, το Viber εισήγαγε τα Εισερχόμενα Επιχειρήσεων σε όλους τους χρήστες. Τα Εισερχόμενα επιχειρήσεων είναι ένας ειδικός φάκελος που μεταφέρονται όλες οι συνομιλίες με επιχειρήσεις (όπως τράπεζες, διαφημίσεις, επιβεβαιώσεις παραγγελιών κλπ).

Αυτή η αλλαγή βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών, καθώς κατηγοριοποιεί αυτόματα τα εταιρικά μηνύματα που αφορούν κυρίως διαφημίσεις και δεν αναμειγνύονται με τις προσωπικές συνομιλίες. Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να οργανώνουν τις αλληλεπιδράσεις με τις εταιρείες με τον πιο βολικό τρόπο, καθώς θα προστεθούν νέες δυνατότητες. 

  • Καρφίτσωμα της συνομιλίας μιας συγκεκριμένης εταιρείας στο πάνω μέρος των Εισερχομένων Επιχειρήσεων
  • Μετακίνηση οποιασδήποτε συνομιλίας από τα Εισερχόμενα Επιχειρήσεων στην κυρίως οθόνη συνομιλιών
  • Καρφίτσωμα οποιασδήποτε επαγγελματικής συνομιλίας στην κορυφή της κυρίως οθόνης συνομιλιών

Η νέα κατηγορία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα αφού ο χρήστης λάβει το πρώτο επαγγελματικό μήνυμα. Όλες οι συνομιλίες επιχειρήσεων από το παρελθόν θα μεταφερθούν αυτόματα στα Εισερχόμενα επιχειρήσεων αμέσως μετά την ενεργοποίηση της λειτουργίας.

Εμπορικοί Λογαριασμοί (Commercial Account)

Με την νέα δυνατότητα Εμπορικών Λογαριασμών, οι χρήστες μπορούν από να πραγματοποιούν αναζήτηση από την μπάρα αναζήτησης της εφαρμογής ώστε να βρούν μία επιχείρηση ή μία επωνυμία. Οι χρήστες που εισέρχονται στον επαγγελματικό λογαριασμό θα βλέπουν την επωνυμία, το λογότυπο, το σήμα επαλήθευσης, την περιγραφή, τα στοιχεία επικοινωνίας και τα κανάλια επικοινωνίας που έχει η κάθε εταιρεία διαθέσιμα στο Viber.

Οι εμπορικοί λογαριασμοί θα έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν έως και τρεις διευθύνσεις, έναν ιστότοπο, έναν αριθμό τηλεφώνου και μία περιγραφή εως και 1.000 χαρακτήρων για να βεβαιωθούν ότι οι χρήστες έχουν διαθέσιμες όλες τις βασικές πληροφορίες. 

Οι Εμπορικοί Λογαριασμοί στοχεύουν στην βελτίωση της εμπειρίας των πελατών καθώς οι χρήστες που θα θέλουν να συνδεθούν με μία επιχείρηση στο Viber θα μπορούν να επιλέξουν το κανάλι επικοινωνίας που επιθυμούν και θα έχουν να απολαύσουν μία εμπειρια minisite εντός της εφαρμογής.