Τα καλύτερα flagship smartphones του 2022

Τα καλύτερα flagship smartphones του 2022
ired.gr

Τα smartphones παίζουν έναν αρκετά σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή και ίσως η επιλογή του κατάλληλου να είναι μία δύσκολη διαδικασία. Ωστόσο, μην ανησυχείτε καθόλου, είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε για να κάνετε την επιλογή που σας ταιριάζει. Η φετινή χρονιά φτάνει στο τέλος της και ήταν γεμάτη με πολλές νέες κυκλοφορίες smartphone. Στην παρακάτω λίστα συγκεντρώσαμε τα καλύτερα flagship από αυτα ώστε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. 

#1 Samsung Galaxy S22 ULTRA

Ενώ το S21 Ultra είχε χαρακτηριστικά που μοιάζουν με Note, το Galaxy S22 Ultra είναι αναμφισβήτητα ο πλήρης διάδοχος του Note 20 Ultra του 2020. Είναι ακριβό, αλλά είναι το καλύτερο smartphone που μπορείτε να αγοράσετε αυτήν τη στιγμή χάρη στην απίστευτη απόδοση και λειτουργίες.

Η σχεδίαση είναι σαφώς διαφορετική από τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Galaxy S22 καθώς παραπέμπει περισσότερο στην σειρά Note και διαθέτει μια ενσωματωμένη γραφίδα S Pen που επεκτείνει τη λειτουργικότητα πέρα ​​από αυτά που προσφέρουν οι υπόλοιποι ανταγωνιστές, ειδικά όσον αφορά την παραγωγικότητα.

Το καλύτερο μη αναδιπλούμενο smartphone της Samsung, το Galaxy S22 Ultra , έχει πολλά χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει το iPhone 14 Pro: 

  • Η μεγαλύτερη νέα προσθήκη φέτος είναι η συμπερίληψη της γραφίδας S Pen της Samsung. Δανεισμένο από τη σειρά Note, αυτό το στιλάτο αξεσουάρ είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο
  • Η σχεδίαση του είναι αρκετά κομψή, με την τεράστια οθόνη Super AMOLED να είναι εξαιρετικά φωτεινή και ευκρινή 
  • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει πολύ καλή απόδοση
  • Οι εσωτερικές αναβαθμίσεις στον επεξεργαστή Exynos 2200 της Samsung καθιστούν και αυτό ένα από τα πιο ισχυρά smartphone που έχουμε δοκιμάσει ποτέ
  • Οι κάμερες του Galaxy S22 Ultra συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν, με βελτιωμένες εικόνες ζουμ από 10x έως 100x

Εάν προτιμάτε το Android τότε  δεν υπάρχει καλύτερο smartphone από το Galaxy S22 Ultra.

Διαβάστε επίσης: Far Out Event| Αυτά είναι τα νέα iPhone 14 Pro!

#2 Apple iPhone 14 Pro

Το απλό iPhone 14 είναι μια πολύ μικρή αναβάθμιση σε σχέση με το iPhone 13, επομένως το άλμα του iPhone 14 Pro σε σχέση με τον προκάτοχο του είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Κάποιες από τις αλλαγές δεν είναι τόσο εμφανής, αλλά όταν κάνει το ντεμπούτο της μια τέτοια αναθεώρηση όπως το Dynamic Island, είναι δύσκολο να μην το παρατηρήσετε.

Τι το ιδιαίτερο έχει η τελευταία ναυαρχίδα της Apple; Το iPhone 14 Pro αντιπροσωπεύει διάφορες τροποποιήσεις του iPhone 13 Pro του περασμένου έτους.

  • Το πιο πρόσφατο chipset A16 Bionic της Apple είναι για άλλη μια φορά το πιο γρήγορο, ξεπερνώντας ακόμη και την πανίσχυρη απόδοση των ναυαρχίδων Android που διαθέτουν Snapdragon 8 Plus Gen 1 
  • Διαθέτει  Always-On οθόνη
  • Η εγκοπή στην οθόνη έχει φύγει και αντικαταστάθηκε από το Dynamic Island
  • Η κύρια κάμερα 48MP (από 12MP) με 65% μεγαλύτερο αισθητήρα είναι μια σημαντική πρόοδος από πλευράς φωτογραφίας και βίντεο. Μπορεί να τραβήξει εντυπωσιακά λεπτομερείς φωτογραφίες 48 megapixel
  • Η λειτουργία Action καταγράφει ακόμα πιο σταθερά βίντεο
  • Η selfie κάμερα έχει επιτέλους αυτόματη εστίαση

Δεν είναι η πιο πρωτοποριακή αναβάθμιση, αλλά αν είστε λάτρης της Apple τότε δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το iPhone 14 Pro.

Διαβάστε επίσης: Apple Watch Ultra| Τα νέα πιο ανθεκτικά ρολόγια της Apple για extreme δραστηριότητες!

#3 Google Pixel 7 Pro

Αφού προσπάθησε για αρκετά χρόνια να κατασκευάσει μία εντυπωσιακή ναυαρχίδα, η Google τα κατάφερε τελικά φέτος με τα Pixel 7 και 7 Pro . 

Το Google Pixel 7 Pro διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης 120 Hz, ενός συστήματος κάμερας τριπλού φακού ενισχυμένο με τεχνολογία AI και ανταγωνιστική τιμολόγηση. 

Εάν θέλετε ένα smartphone Android με τα καλύτερα basic χαρακτηριστικά βελτιώνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την οθόνη και τις κάμερες. Το 7 Pro είναι το καλύτερο Pixel μέχρι σήμερα – είναι μεγάλο, βαρύ και προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία Android.

Εάν δεν σας αρέσει το λειτουργικό iOS και δεν χρειάζεστε το S-Pen του S22 Ultra, τότε το Pixel 7 Pro είναι η καλύτερη επιλογή τηλεφώνου και είναι φθηνότερο από τα δύο παραπάνω smartphones της λίστας. Είναι ιδανικό για την λήψη φωτογραφιών καθώς σε συνεργασία με το λογισμικό επεξεργασίας της Google κάνει το σύστημα καμερών του ένα από τα πιο ικανοποιητικά που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή σε smartphone. 

Διαθέτει επίσης πολλές έξυπνες λειτουργίες αποκλειστικά για την σειρά Pixel, όπως το Magic Eraser για τον καθαρισμό ανεπιθύμητων ατόμων και αντικειμένων από φωτογραφίες, η Ζωντανή περιγραφή για άτομα με προβλήματα ακοής, μια μεγάλη φωτεινή οθόνη και διάρκεια ζωής μπαταρίας σχεδόν 2 ημερών για να τα κάνετε όλα. Η Google υπόσχεται επίσης πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας και μόνο τρία χρόνια ενημερώσεων Android. Στο κομμάτι των ενημερώσεων  η Samsung και η Apple κερδίζουν την Google.

Διαβάστε επίσης: H Google ετοιμάζει τα Pixel Buds Pro για να ανταγωνιστεί τα AirPods Pro

#4 OnePlus 10 Pro 

Όσον αφορά την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής, η OnePlus έχει δίκαια μία θέση στην λίστα μας, με το 10 Pro – μια τρομερή ναυαρχίδα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και χαμηλότερο κόστος. Το OnePlus 10 Pro έχει δίκαια την θέση του στην κορυφή της λίστας μας χάρης στον κομψό σχεδιασμό του και την τιμή του.

  • Οι επιδόσεις του είναι κορυφαίες χάρη στο τελευταίο chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen  
  • Γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 80W
  • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι επίσης εντυπωσιακή
  • Ο νέος σχεδιασμός του είναι επίσης αρκετά εντυπωσιακός
  •  εντυπωσιαστήκαμε με τις κάμερες του OnePlus 10 Pro στις δοκιμές – ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έγχρωμη λήψη 10 bit και λήψη RAW+. Το μόνο ελαφρύ μειονέκτημα είναι η έλλειψη βαθμολογίας προστασίας IP68, αλλά αυτός είναι ο μόνος συμβιβασμός. αν μπορείτε να κοιτάξετε πέρα ​​από αυτό το ελαφρύ αρνητικό, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παίρνετε πάρα πολλά για τα χρήματά σας.
  • Πολλές επιλογές εξατομίκευσης χάρη στο προσαρμόσιμο λογισμικό Oxygen OS

Εάν αναζητάτε ένα smartphone 5G που είναι λίγο διαφορετικό από τα iPhone και Galaxy των φίλων σας, τότε το OnePlus 10 Pro είναι μία πολύ καλή επιλογή.

Διαβάστε επίσης: AirPods Pro vs AirPods| Αναλυτικά όλες οι διαφορές και η τιμολόγηση στην Ελλάδα

#5 Oppo Find X5 Pro

Το Oppo Find X5 Pro είναι ένα εκπληκτικό smartphone από κάθε άποψη. H οθόνη  6,7 ιντσών 10-bit 120 Hz QHD+ είναι μια από τις καλύτερες οθόνες σε οποιοδήποτε smartphone αυτή τη στιγμή. Υποστηρίζει επίσης γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 80W και ασύρματη φόρτιση 50 W, διαθέτει  μπαταρία 5000 mAh και ένα κορυφαίο σύστημα καμερών εξοπλισμένο με δύο αισθητήρες των 50Mp και στην κύρια κάμερα και στον ευρυγώνιο φακό για εντυπωσιακές λήψεις.

Ο σχεδιασμός του είναι επίσης μοναδικός με ένα κεραμικό πλαίσιο γύρω από το σύστημά κάμερας που τραβάει τα βλέμματα. Σε θέμα απόδοσης είναι μία συσκευή που άξια ανταγωνίζεται τα παραπάνω μοντέλα της λίστας.

#6 ​​Motorola Edge 30 Ultra

To Edge 30 Ultra είναι μία συσκευή ικανή για όλες τις λειτουργίες, διαθέτει μία εξαιρετική οθόνη OLED 144Hz, μία ευέλικτη κάμερα με 200MP κύριο φακό, 50MP υπερευρυγώνιο φακό και 12MP 2x τηλεφακό. Διαθέτει επίσης εκπληκτική selfie καμερα 60MP η οποία είναι ικανή για πολύ καλές λήψεις. 

Το μοναδικό μειονέκτημα του είναι η έλλειψη της δυνατότητας λήψης βίντεο 4Κ με τον υπερευρυγώνιο και τον τηλεφακό, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να διορθωθεί μελλοντικά με μία ενημέρωση. 

Όσον αφορά τις επιδόσεις σε άλλες διεργασίες δεν έχει τίποτα να ζηλέψει χάρη στο chipset Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 και τέλος όσον αφορά την κατασκευή είναι ένα smartphone που προσφέρει πολύ ωραία αίσθηση στο κράτημα χάρη στη ματ γυαλάδα που μοιάζει με σατέν στο πίσω γυαλί, επίσης  η ελαφρώς κυρτή οθόνη το κάνει ακόμα πιο κομψό. Ίσως το καλύτερο από όλα σε αυτό το smartphone είναι η διήμερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας η οποία έχει  καλύτερη απόδοση από τα άλλα smartphone σε αυτήν την λίστα.

#7 Galaxy Z Fold 4

Μετά από τέσσερις γενιές, η Samsung έχει σχεδόν τελειοποιήσει το είδος πολυμορφικού τηλεφώνου/tablet. Με το Galaxy Z Fold 4 , η Samsung έσφιξε τις βίδες, διεύρυνε αρκετά την οθόνη του μπροστινού καλύμματος ώστε να μην φαίνεται σαν τηλεχειριστήριο και αναβάθμισε τις κάμερες . 

To Galaxy Z Fold 4 είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές της λίστας μας καθώς εντυπωσιάζει με την μοναδική του εμφανιση εκαι είναι το καλύτερο foldable smartphone της αγοράς αυτή την στιγμή. Είναι μια συσκευή με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, εντυπωσιακή οθόνη, πολύ καλές κάμερες και διαθέτει υποστήριξη για S-Pen. Επίσης η ευελιξία του μεγέθους και η χρηστικότητα του πιστεύουμε ότι δίκαια το φέρνουν στην υψηλότερη θέση του ανταγωνισμού. Όσοι χρήστες ενδιαφέρονται για μία foldable συσκευή αυτή είναι η καλύτερη επιλογη που μπορούν να κάνουν αυτή την στιγμή.

Διαβάστε επίσης: H Apple συνεργάζεται με την LG για την δημιουργία foldable iPad και MacBook

#8 Vivo X80 Pro

To Vivo X80 Pro είναι μία πολύ ελκυστική επιλογή καθώς η τιμή του σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά που προσφέρει δεν περνάνε απαρατήρητα σε όποιον είναι σε αναζήτηση για μία high-end συσκευή. 

Είναι εξοπλισμένο με τετραπλή κάμερα, που αποτελείται από μία ισχυρή κύρια κάμερα 50MP μία wide-angle 48MP και τις συμπληρώνουν αισθητήρες 12MP και 18MP. Διαθέτει επίσης μία selfie καμερα 32MP. Διαθέτει επίσης τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm 4nm Snapdragon 8 Gen 1 με RAM στα 12 GB. Ενσωματώνει οθόνη E5 Samsung AMOLED 6.78 ιντσών, με SGS Eye Care Display Certification, ανάλυση 3200 x 1440 (WQHD+), και χάρη στη Λειτουργία Eagle Eye θα απολαμβάνεις περισσότερες λεπτομέρειες και χρώματα.

Τα μειονεκτήματα αυτού του smartphone είναι η έλλειψη Gorilla Glass για την προστασία από γρατζουνιές και ρωγμές στο μπροστινό και πίσω μέρος, καθώς και το λογισμικό Funtouch OS.

Διαβάστε επίσης: O Steve Jobs ήθελε το πρώτο iPhone χωρίς υποδοχή SIM