H Apple ακύρωσε την κατασκευή του High-End Mac Pro με το Μ2 Extreme Chipset

H Apple ακύρωσε την κατασκευή του High-End Mac Pro με το Μ2 Extreme Chipset
ired.gr

Το νέο Mac Pro αναμένεται να κυκλοφορήσει με τον επεξεργαστή M2 Ultra ο οποίος θα υποστηρίζει την χρήση έως και 192 GB μνήμης RAM.

Τους τελευταίους μήνες αρκετές φήμες έδειχναν ότι η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μια έκδοση του Mac Pro με ένα ισχυρό chipset που ονομάζεται « M2 Extreme ». Τώρα ο δημοσιογράφος Mark Gurman του Bloomberg , επισημαίνει ότι η Apple έχει εγκαταλείψει τα σχέδια για αυτό το ισχυρό chipset M2 Extreme και θα το αντικαταστήσει με ένα λιγότερο ισχυρό M2 Ultra.

Διαβάστε επίσης: Η έξυπνη οθόνη τύπου iMac της Samsung είναι διαθέσιμη για προπαραγγελίες

To chip M2 Ultra θα είναι ο διάδοχος του Μ1 Ultra που έκανε το ντεμπούτο του στο νέο high-end Mac Studio νωρίτερα την φετινή χρονιά. Το νέο Μ2 Ultra θα διαθέτει 24 πυρήνες CPU και 76 πυρήνες GPU ενώ το Μ2 Extreme συμφωνα με τον Gurman ήταν ένα διπλό Ultra καθως συνδίαζε 48 πυρίνες CPU και 62 πυρήνες GPU. Ωστόσο στην περίπτωση του M2 Extreme η Apple θα αντιμετώπιζε πολύπλοκα προβλήματα παραγωγής και το κόστος του θα ήταν πολύ υψηλό. Βάσει της τρέχουσας δομής τιμολόγησης της Apple,  ένα Mac Pro με το chipset M2 Extreme θα κόστιζε τουλάχιστον 10.000$ για το βασικό μοντέλο χωρίς περισσότερες αναβαθμίσεις, καθιστώντας το ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο προϊόν.

Διαβάστε επίσης: Η νέα γενιά USB 4 V.2 υπόσχεται διπλάσια ταχύτητα χρησιμοποιώντας τα καλώδια που έχετε ήδη

Εξαιτίας αυτού, η Apple αποφάσισε ότι το επόμενο Mac Pro, το οποίο είναι και το τελευταίο μοντέλο Mac που δεν έχει κάνει ακόμη τη μετάβαση σε Apple Silicon, θα χρησιμοποιεί το chipset M2 Ultra, το οποίο προσφέρει έως και 24 πυρήνες CPU, 76 πυρήνες GPU και υποστήριξη έως και 192 GB ενοποιημένης μνήμης RAM. Επιπλέον, ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι η κατασκευή του μοντέλου θα μεταφερθεί από τις ΗΠΑ στο Βιετνάμ.

Παρα το ότι η υποστήριξη 192 GB μνήμης RAM είναι πολύ ανώτερη από τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων, εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερη από το 1,5 TB μνήμης RAM που υποστηρίζεται από το Pro που κυκλοφόρησε το 2019. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι προσφέρει έως και 76 πυρήνες GPU, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια αυτού του υπολογιστή είναι το γεγονός ότι υποστήριζει χρήση με εξωτερικές κάρτες γραφικών.

Σύμφωνα με αναφορές, το νέο Mac Pro με τον M2 Ultra δοκιμάζεται ήδη μαζί με το Mac mini και με το M2 Pro . Όλα αυτά τα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2023.

Διαβάστε επίσης: Lenovo Glasses T1| Μία τεράστια φορητή οθόνη στην τσέπη σας!