O Tim Cook αποκάλυψε για πρώτη φορά ένα μεγάλο μυστικο των καμερών που χρησιμοποιούν τα iPhone

O Tim Cook αποκάλυψε για πρώτη φορά ένα μεγάλο μυστικο των καμερών που χρησιμοποιούν τα iPhone
ired.gr

Σε ένα πρόσφατο tweet, ο Tim Cook παραδέχτηκε ότι η Apple χρησιμοποιεί τους αισθητήρες εικόνας της Sony στο iPhone για πάνω από μια δεκαετία. Αυτή η ανακοίνωση θεωρείται αρκετά σημαντική για την Apple, εφόσον δεν είναι ποτέ ανοιχτή όσον αφορά τη χρήση υλικου τρίτων στις συσκευές της. Συνήθως δηλώνει απλώς τις προδιαγραφές, όχι την εταιρεία. 

Διαβάστε επίσης: Το iPhone 14 Pro Max έχει την καλύτερη οθόνη στον κόσμο σύμφωνα με την DisplayMate| Δείτε γιατί

Ο Cook το αποκάλυψε σε ένα tweet, όπου μοιράστηκε επίσης μια εικόνα του σε μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Sony στο Kumamoto μαζί με τον CEO της Sony, Kenichiro Yoshida. Ο Cook δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με τη Sony για πάνω από μια δεκαετία για να δημιουργήσουμε τους κορυφαίους αισθητήρες κάμερας στον κόσμο για το iPhone. Ευχαριστώ τον Ken και όλους στην ομάδα που με ξενάγησαν στην υπερσύγχρονη εγκατάσταση στο  Κουμαμότο σήμερα».

Διαβάστε επίσης: H Apple επιβεβαίωσε πως όλα τα iPhone στην Ευρώπη θα διαθέτουν θύρα USB-C

Υπήρχαν φήμες πως η Sony παρέχει τους αισθητήρες για τις κάμερες του iPhone, ωστόσο μέχρι σήμερα αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί πότε και αποτελούσε μυστήριο. 

Πρόσφατες φήμες αφήνουν επίσης να εννοηθεί ότι η σειρά iPhone 15 θα μπορούσε να διαθέτει έναν υπερσύγχρονο αισθητήρα κάμερας από τη Sony. Ο αισθητήρας θα μπορεί να καταγράφει τις λεπτομέρειες του προσώπου και τον τόνο του δέρματος με ακρίβεια ακόμα και σε έντονο οπίσθιο φωτισμό. Επιπλέον, η Sony φέρεται να έχει συμπεριλάβει το διπλάσιο επίπεδο σήματος κορεσμού σε κάθε pixel σε σύγκριση με συμβατικούς αισθητήρες.

Ο συγκεκριμένος αισθητήρας είναι επίσης ικανός να καταγράφει εικόνες με αυξημένο φωτιασμό έχοντας επίσης ακριβή έκθεση. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα στο εργοστάσιο του Ναγκασάκι ώστε να εξοπλίσει τα μοντέλα iPhone του 2023. 

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Κρυφά χαρακτηριστικά