iOS 16.2| Αυτά είναι όλα τα νέα χαρακτηριστικά

iOS 16.2| Αυτά είναι όλα τα νέα χαρακτηριστικά
ired.gr

Η Apple κυκλοφόρησε την τελευταία ενημέρωση iOS 16.2 και iPadOS 16.2 και προσθέτει αρκετά νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα δούμε παρακάτω! 

1# Εφαρμογή Freeform 

H Apple έκανε το ντεμπούτο της εφαρμογής Freeform για το iOS 16.2, to iPadOS 16.2 και macOS Ventura 13.1. H εφαρμογή Freeform μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σημειώσεις, σκίτσα, σχέδια, αποθήκευση συνδέσμων και πολλά άλλα. 

Πολλοί χρήστες μπορούν να εργαστούν στο ίδιο έγγραφο Freeform, λαμβάνοντας όλοι οι συμμετέχοντες συγχρονισμένες ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο. 

Η Apple χαρακτηρίζει το Freeform ως έναν δημιουργικό χώρο, συγκέντρωσης ιδεών, σκιαγράφισης και σχεδιασμού. 

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Κρυφά χαρακτηριστικά

2# Apple Music Sing

Το Apple Music Sing είναι μία δυνατότητα Καραόκε για τους συνδρομητές του Apple Music η οποία παρέχει στίχους σε πραγματικό χρόνο. Τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας περιλαμβάνουν αλλαγή της έντασης της φωνής του αρχικού τραγουδιστή, στίχους που κινούνται σε πραγματικό χρόνο στον ρυθμό των φωνητικών, επιλογές φωνητικών παρασκηνίου και προβολή για ντουέτο. 

Η Apple παρουσίασε περισσότερες από 50 λίστες αναπαραγωγής που περιλαμβάνουν τραγούδια ιδανικά για χρήση με την λειτουργία Apple Music Sing.

Διαβάστε επίσης: Apple Music Replay 2022| Ανανεωμένο & με "Highlight Reel"

3# Advanced Data Protection

Το Advanced Data Protection που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, επεκτείνει την κρυπτογράφηση σε κατηγορίες δεδομένων iCloud. Η σύνθετη προστασία δεδομένων είναι ενεργοποιημένη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κρυπτογράφηση αντιγράφων ασφαλείας iCloud, αντιγράφων ασφαλείας μηνυμάτων, περιεχομένου iCloud Drive, σημειώσεων, φωτογραφιών, υπενθυμίσεων, φωνητικών σημειώσεων, σελιδοδεικτών Safari, συντομεύσεων Siri και καρτών πορτοφολιού.

Με την ενημέρωση αυτή, προστατεύονται σχεδόν όλα τα δεδομένα iCloud με εξαίρεση το Mail, τις Επαφές και το Ημερολόγιο.

4# Υποστήριξη εξωτερικής οθόνης Stage Manager

Με το iPadOS 16.2, το Stage Manager σε iPad M1 και M2, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανα με εξωτερικές οθόνες. Με την υποστήριξη εξωτερικής οθόνης, το Stage Manager υποστηρίζει έως και οκτώ εφαρμογές για πολλαπλές εργασίες αντί για τέσσερις. Η συγκεκριμένη δυνατότητα περιορίζεται στα μοντέλα iPad με τους επεξεργαστές Μ1 και Μ2, όπου υπάρχει επίσης η επιλογή να σύρετε και να αποθέσετε ένα παράθυρο από το iPad στην εξωτερική οθόνη που είναι συνδεδεμένη με την συσκευή σας. Η μεταφορά ενός παραθύρου από την μία συσκευή στην άλλη. 

Διαβάστε επίσης: Πως να μετατρέψετε το iPhone σας σε ποντίκι για το Mac;

5# Ανασχεδιασμός της εφαρμογής Home

Σε συνδυασμό με το λογισμικό HomePod 16.2, το iOS 16.2 και το macOS Ventura 13.1 προσθέτουν υποστήριξη για μία ενημερωμένη εμφάνιση της εφαρμογής Home που έρχεται μετά την προσθήκη του προτύπου Matter. 

Η Apple αναφέρει ότι η νέα εμφάνιση της εφαρμογής Home αποφέρει ταχύτερη και πιο αξιόπιστη απόδοση σε σπίτια με πολλά έξυπνα αξεσουάρ.

6# Απενεργοποίηση της ταπετσαρίας και τον ειδοποιήσεων στην οθόνη Always On

Δύο νέες εναλλαγές είναι διαθέσιμες με το iOS 16.2, για την απενεργοποίηση της ταπετσαρίας και των ειδοποιήσεων όταν είναι ενεργή η λειτουργία Always On. 

7# To AirDrop θα συνδέεται μόνο με τις επαφές

Με την κυκλοφορία του iOS 16.2, το AirDrop θα περιοριστεί μόνο στις Επαφές από προεπιλογή και όχι σε όλους. Υπάρχει όμως η επιλογή να κάνετε το AirDrop διαθέσιμο σε όλους όσους βρίσκονται κοντά σας για 10 λεπτά. 

Διαβάστε επίσης: Tips & Tricks για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες των AirPods στο έπακρο

8# Widget της εφαρμογής ύπνου στην οθόνη κλειδώματος

Το iOS 16.2 διαθέτει ένα νέο widget της εφαρμογής Ύπνου για την οθόνη κλειδώματος, το οποίο αντλεί δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στην εφαρμογή Υγεία και συλλέγονται από το Apple Watch ή από άλλες συσκευές παρακολούθησης ύπνου. 

9# Widget Φαρμάκων

Εκτός από το νέο widget Ύπνου, η Apple έχει προσθέσει επίσης ένα νέο widget Φαρμάκων. Διαθέτει δύο επιλογές εμφάνισης με ένα εικονίδιο μεμονωμένου χαπιού και μία δεύτερη που σας ενημερώνει πότε να πάρετε ένα φάρμακο. Το widget προβάλει ειδοποιήσεις για το πρόγραμμα και την λήψη φαρμάκων της ημέρας. 

10# Game Center

Το Game Center υποστηρίζει πλέον το SharePlay, επιτρέποντας στους χρήστες iPhone και iPad να παίζουν παιχνίδια με τους φίλους και την οικογένειά τους ενώ βρίσκονται σε κλήση FaceTime. 

11# Αναζήτηση μηνυμάτων

Η Apple βελτίωσε την αναζήτηση στην εφαρμογή Μηνύματα για την εύρεση φωτογραφιών με βάση το περιεχόμενο, όπως κατοικίδιο, αυτοκίνητο, άτομο ή κείμενο.

12# Απόκρυψη διεύθυνσης IP

Υπάρχει μια νέα ρύθμιση Private Relay iCloud για να απενεργοποιήσετε την διεύθυνση IP προσωρινά για μια συγκεκριμένη τοποθεσία Safari.

13# Ζωντανά αποτελέσματα αθλητικών

Το iOS 16.2 προσθέτει εκ νέου την ενσωμάτωση Live Activities για επιλεγμένα αθλητικά παιχνίδια για την ενσωματωμένη εφαρμογή Apple TV στο iPhone. Τα παιχνίδια μπορούν να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη κλειδώματος ή στο Dynamic Island στα μοντέλα iPhone 14 Pro .

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Κρυφά χαρακτηριστικά

14# Ενημέρωση της εφαρμογής Apple TV

Με τις ενημερώσεις iOS 16.2, iPadOS 16.2, tvOS 16.2 και macOS Ventura‌ 13.1, η Apple τροποποίησε την εφαρμογή TV, όπου υπάρχουν πλέον προεπισκοπήσεις εκπομπών και ταινιών που βρίσκονται πάνω από την κατηγορία "Up Next".

15# Ειδήσεις στην εφαρμογή Καιρού

Η εφαρμογή Καιρός πλέον ενσωματώνεται με τα Apple News , εμφανίζοντας σχετικές πληροφορίες σχετικά με τον καιρό με βάση την περιοχή σας.

16# Siri Silent Responses

Στην ενότητα Προσβασιμότητα της εφαρμογής Ρυθμίσεις, υπάρχει η επιλογή να ρυθμίσετε το Siri σε "Αθόρυβες απαντήσεις", έτσι ώστε το Siri να επιβεβαιώνει αιτήματα στη συσκευή χωρίς ήχο.

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Πως να αφαιρέσετε την μπάρα αναζήτησης από την οθόνη αφετηρίας του iPhone

17# Ειδοποιήσεις AirTag

Οι ειδοποιήσεις παρακολούθησης είναι πλέον διαθέσιμες στα iPad, ώστε να ενημερώνουν τους χρήστες εάν ένα AirTag που απομακρύνεται από τον κάτοχό του.

18# Βελτιστοποιήσεις στο Crash Detection

To Crash Detection παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο iOS 16.1.2 , η βελτιστοποίηση crash detection για τα μοντέλα iPhone 14 που προστίθεται τώρα στο iOS 16.2, αφορά την αποτροπή του γνωστού σφάλματος όπου τα μοντέλα iPhone 14 καλούν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν οι χρήστες απολαμβάνουν βόλτες σε τρενάκια λούνα παρκ ή κάνουν άλλες έντονες διαδρομές.

19# Συντόμευση κατάστασης μπαταρίας

Υπάρχει διαθέσιμη μια νέα συντόμευση κατάστασης μπαταρίας, η οποία παρέχει πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία του iPhone και του φορτιστή που είναι συνδεδεμένος.

Διαβάστε επίσης: iOS 16.1| Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι αλλαγές