H Apple επιβεβαίωσε πως όλα τα iPhone στην Ευρώπη θα διαθέτουν θύρα USB-C

H Apple επιβεβαίωσε πως όλα τα iPhone στην Ευρώπη θα διαθέτουν θύρα USB-C
ired.gr

Η Apple επιβεβαίωσε πως θα εγκαταλείψει την υποδοχή Lightning στα iPhone, εφόσον οι ευρωπαϊκές αρχές αποφάσισαν πως όλα τα smartphone θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν υποδοχή USB-C στις θύρες φόρτισης. 

Διαβάστε επίσης: H Apple αυξάνει τις τιμές των Apple Music και Apple TV+ - Δείτε πως διαμορφώνονται στην Ελλάδα

Σε μία συνέντευξη με την Wall Street Journal, o επικεφαλής marketing της Apple, Greg Joswiak, έκανε σαφές ότι η εταιρεία θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες της Ευρωπαϊκής  και ξεκαθάρισε ότι θα το κάνει γιατί δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή. 

Διαβάστε επίσης: Το iPhone 14 Pro Max έχει την καλύτερη οθόνη στον κόσμο σύμφωνα με την DisplayMate| Δείτε γιατί

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι το τέλος του 2024, όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να διαθέτουν κοινή θύρα φόρτισης USB-C. Στόχος αυτού του νόμου είναι να επιτρέπει στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν πολλαπλές συσκευές να χρησιμοποιούν το ίδιο καλώδιο για κάθε συσκευή. 

O Joswiak αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ή εάν η εταιρεία θα προτιμήσει να κυκλοφορήσει τα iPhone με USB-C αποκλειστικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεδομένου του ετήσιου προγράμματος κυκλοφορίας των iPhone, είναι πιθανό η σειρά  iPhone 15 που αναμένεται να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023, να είναι η πρώτη που θα έχει υποδοχή σύνδεσης USB-C.