Η ανακοίνωση των iPad Pro 2022 αναμένεται σε λίγες ημέρες

Η ανακοίνωση των iPad Pro 2022 αναμένεται σε λίγες ημέρες
ired.gr

Σύμφωνα με το τελευταίο newsletter του Mark Gurman της Bloomberg, η ανακοίνωση των iPad Pro 2022 απέχει μόνο λίγες ημέρες.

Όσων αφορά τις αλλαγές και τις αναβαθμίσεις στα νέα μοντέλα, σχεδιαστικά δεν θα αλλάξουν πολύ και θα είναι πανομοιότυπα με αυτά της προηγούμενης γενιάς, ίσως να διαφέρουν μόνο στις χρωματικές επιλογές. Τα νέα iPad ενδέχεται να υποστηρίζουν φόρτιση με MagSafe και ίσως την λειτουργία ασύρματης φόρτισης, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να φορτίζουν τα iPhone ή τα AirPods τους, τοποθετώντας τα στο πίσω μέρος του iPad ή στο πλαίσιο όπως γίνεται με το Apple Pencil.

Διαβάστε επίσης: iOS 16.1| Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι αλλαγές

Οι μεγαλύτερες αλλαγές που ενδέχεται να δούμε αφορούν τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά όπου θα διαθέτουν τον επεξεργαστή Apple Silicon M2, ίδιο με αυτόν  στα τελευταίας γενιάς Macbook Air. Η αναβάθμιση του επεξεργαστή από τον Μ1 στον Μ2 λέγεται ότι θα βελτιώσει την απόδοση των iPad σε ποσοστό 20%. Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος event για παρουσίαση των νέων iPad, αλλά η Apple θα τα ανακοινώσει επίσημα στην σελίδα της δημοσιεύοντας σχετικά δελτία τύπου. 

Επίσης η εταιρεία θα παρουσιάσει και το νέο μοντέλο της βασικής σειράς των iPad το οποίο θα διαθέτει θύρα USB-C και όμοιο σχεδιασμό με το iPad Pro. Το νέο entry-level iPad θα αποτελέσει την σημαντικότερη αναβάθμιση που έχει λάβει η σειρά τα τελευταία χρόνια. 

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Πολλοί χρήστες παραπονιούνται για προβλήματα με την κατανάλωση μπαταρίας

Επιπλέον πριν το τέλος του μήνα θα κυκλοφορήσει και το νέο λειτουργικό iPadOS 16, το οποίο δεν κυκλοφόρησε νωρίτερα μαζί με το iOS 16, λόγω κάποιον σφαλμάτων που ανάγκασαν την Apple να αναβάλει την κυκλοφορία. 

Σύμφωνα με τον Gurman το 2023 η καινοτομία θα ανήκει στην νέα βάση σύνδεσης για iPad την οποία θα κυκλοφορήσει η Apple το 2023. Η συγκεκριμένη βάση θα προσφέρετε ως ξεχωριστό αξεσουάρ για τους κατόχους iPad και θα συνδίαζει το iPad με το Homepod ώστε να μετατρέπονται σε ένα έξυπνο hub μέσω του οποίου οι χρήστες θα ελέγχουν όλες τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού. 

O Gurman επισήμανε ότι η συσκευή αυτή θα ενίσχυσει την συλλογή smarthome αξεσουάρ της Apple, τα οποία μέχρι στιγμής δεν μπορούν να συναγωνιστούν τα προϊόντα της Amazon ή της Google. 

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Κρυφά χαρακτηριστικά