H Apple κυκλοφόρησε την νέα έκδοση του iOS 16.1 beta 3! Δείτε όλα τα νέα χαρακτηριστικά!

H Apple κυκλοφόρησε την νέα έκδοση του iOS 16.1 beta 3! Δείτε όλα τα νέα χαρακτηριστικά!
ired.gr

Στο τελευταίο συνέδριο WWDC η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά την νέα έκδοση λογισμικού iOS 16 η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά επίσημα στις 12 Σεπτεμβρίου. Η νέα ενημέρωση, αφορά ουσιαστικά την ανανεωμένη οθόνη κλειδώματος με δυνατότητα εισαγωγής widget αλλά και ειδικών ταπετσαριών και νέων λειτουργιών για κοινή χρήση. Υπάρχει επίσης η λειτουργία  iCloud Shared Photo Library  για εύκολη κοινή χρήση μιας συλλογής φωτογραφιών με την οικογένειά σας, πολλές νέες δυνατότητες στα  Μηνύματα  και  το Mail και διάφορες βελτιώσεις στο  "Ζωντανό κείμενο" και την "Οπτική αναζήτηση" και πολλα ακομα.

Στην τρίτη beta έκδοση του iOS 16.1 δεν υπάρχουν υπερβολικές αλλαγές αλλα παρατηρούνται κάποιες βελτιώσεις όσον αφορά την εξατομίκευση της οθόνης κλειδώματος και το Stage Manager το οποίο κυκλοφορεί πλέον και για παλαιότερα μοντέλα iPad. Ας δούμε λοιπόν τι έχει προσθέσει η Apple σε αυτή τη νέα έκδοση.

Διαβάστε επίσης: iOS 16.1| Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι αλλαγές

Ρυθμίσεις Ταπετσαρίας

Η Apple ενημέρωσε την ενότητα Ταπετσαρία που βρίσκεται στην εφαρμογή των Ρυθμίσεων, για να επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ ταπετσαριών από από αυτό το interface. Ο σχεδιασμός έχει επίσης τροποποιηθεί, καθιστώντας πιο εμφανείς τις επιλογές για την προσθήκη νέας ταπετσαρίας.

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Πολλοί χρήστες παραπονιούνται για προβλήματα με την κατανάλωση μπαταρίας

Υποστήριξη Matter

Η ενότητα Matter Accessories που είχε προστεθεί στην εφαρμογή Ρυθμίσεις σε προηγούμενες εκδόσεις beta έχει καταργηθεί.

SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου (όχι στην Ελλάδα)

Η Apple αρχίζει να θέτει τις βάσεις για την ενσωμάτωση του Satellite Emergency SOS και του Find My Satellite, μια δυνατότητα που θα φτάσει στα μοντέλα iPhone 14 από τον Νοέμβριο, αλλά θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ο κώδικας στην ενημέρωση iOS 16.1 beta 3 αποκαλύπτει μέρος του κειμένου που θα αποστέλλετε από τον έναν χρήστη στον άλλον. 

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Πως να αφαιρέσετε την μπάρα αναζήτησης από την οθόνη αφετηρίας του iPhone

Stage Manager

Η beta 3 της ενημέρωσης του iPadOS 16.1 επεκτείνει την υποστήριξη για τη λειτουργία Stage Manager ακόμη και για παλαιότερα iPad, επιτρέποντας τη χρήση της εν λόγω λειτουργίας και με τα iPad Pro που διαθέτουν τα τσιπ A12X ή A12Z.

Το Stage Manager είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες καινοτομίες του iPadOS 16: φέρνει επανάσταση στην έννοια του multitasking επιτρέποντάς σας να εργάζεστε με πολλαπλά ανοιχτά παράθυρα που επικαλύπτονται και με την πλήρη υποστήριξη εξωτερικών οθονών. 

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Πώς να εξατομικεύσετε την οθόνη κλειδώματος

Η Apple αρχικά επεσήμανε το Stage Manager ως χαρακτηριστικό που προορίζεται μόνο για χρήστες iPad με τσιπ M1, αφήνοντας έξω τα υπόλοιπα μοντέλα. Μια κίνηση που δεν άρεσε στους χρήστες οι οποίοι παραπονέθηκαν για αυτήν την επιλογή της εταιρείας, η οποία αποφάσισε να ακολουθήσει την διαδικασία ώστε να ενσωματώσει την εν λόγω λειτουργία και στα παλαιότερα iPad (iPad Pro 11 "πρώτη γενιά και επόμενη, iPad Pro 12.9" τρίτης γενιάς και νεότερα).

Ο μόνος περιορισμός είναι ότι το Stage Manager θα λειτουργεί μόνο με την κύρια οθόνη και δεν θα υποστηρίζει εξωτερικές οθόνες. Συγκεκριμένα η Apple αναφέρει:

Παρουσιάσαμε το Stage Manager ως έναν εντελώς νέο τρόπο πολλαπλών εργασιών με παράθυρα με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους που τοποθετούνται τόσο στην οθόνη του iPad όσο και σε μια ξεχωριστή εξωτερική οθόνη, με δυνατότητα εκτέλεσης έως και οκτώ ζωντανών εφαρμογών στην οθόνη ταυτόχρονα. Η παροχή αυτής της υποστήριξης πολλαπλών οθονών είναι δυνατή μόνο με την πλήρη ισχύ των iPad που βασίζονται σε M1. Οι πελάτες με iPad Pro 3ης και 4ης γενιάς έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον να μπορούν να δοκιμάσουν το Stage Manager στα iPad τους. Ως απάντηση, οι ομάδες μας εργάστηκαν σκληρά για να βρουν έναν τρόπο να παρέχουν μια έκδοση με μία οθόνη για αυτά τα συστήματα, με υποστήριξη για έως και τέσσερις ζωντανές εφαρμογές στην οθόνη του iPad ταυτόχρονα.

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Κρυφά χαρακτηριστικά