iOS 16| Πολλοί χρήστες παραπονιούνται για προβλήματα με την κατανάλωση μπαταρίας

iOS 16| Πολλοί χρήστες παραπονιούνται για προβλήματα με την κατανάλωση μπαταρίας
ired.gr

Αν η μπαταρία του iPhone σας εξαντλείται πιο γρήγορα μετά την ενημέρωση στο iOS 16, δεν είστε οι μόνοι.  Η Apple έχει δηλώσει ότι η διάρκεια μπαταρίας είναι φυσιολογικό να μειώνεται μετά από μία μεγάλη καινούργια ενημέρωση λογισμικού. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες περνούν από βελτιστοποιήσεις και αλλαγές στο παρασκήνιο που μπορεί να οδηγήσουν σε γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας. Επομένως εάν μόλις εγκαταστήσατε το iOS 16 στο iPhone σας, σας συμβουλεύουμε να μην κάνετε τίποτα για να το διορθώσετε καθώς θα χρειαστούν λίγες ημέρες για να επιστρέψει η συσκευή σας στην κανονική κατανάλωση της μπαταρίας. Το iOS 16 θα κατηγοριοποιήσει όλα τα αρχεία του iPhone σας, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογές, φωτογραφίες, έγγραφα κλπ. Αύτη η διαδικασία τείνει να προκαλεί εξάντληση της μπαταρίας.

Διαβάστε επίσης: iOS 16.1| Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι αλλαγές

Σε πολλές περιπτώσεις η μείωση διάρκειας μπαταρίας του iOS 16 μπορεί να είναι πολύ περισσότερη από το συνηθισμένο, ωστόσο μέχρι τώρα δεν υπάρχει ακριβής λύση για αυτό το πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω ενέργειες, με τις οποίες πιθανόν να παρατηρήσετε κάποια βελτίωση: 

  • Ενημερώστε τις εφαρμογές σας

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το iPhone μπορεί να καταναλώνει την μπαταρία γρηγορότερα από το συνηθισμένο είναι λόγω των μη αναβαθμισμένων εφαρμογών. Όταν πραγματοποιείτε ενημέρωση του iOS, οι περισσότερες εφαρμογές ενημερώνονται αυτόματα, μερικές φορές όμως μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε χειροκίνητα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: Μεταβείτε στο App Store > Μεταβείτε στο Προφίλ σας επιλέγοντας την φωτογραφία σας πάνω δεξιά > Πατήστε Ενημέρωση όλων των Εφαρμογών.

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Πώς να εξατομικεύσετε την οθόνη κλειδώματος

  • Ενημερώστε την εφαρμογή Φωτογραφίες

Η ενημέρωση της εφαρμογής φωτογραφιών έχει βοηθήσει πολλούς χρήστες iPhone να περιορίσουν το πρόβλημα της γρήγορης εξάντλησης μπαταρίας. Αυτό οφείλεται στο ότι το νέο iOS 16 αναδιατάσσει τη συλλογή φωτογραφιων σας. Η χρήση της εφαρμογής Φωτογραφίες που δεν είναι συμβατή με το νέο iOS θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη εξάντληση της μπαταρίας σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μεταβαίνοντας στο App Store > πατήστε αναζήτηση για την εφαρμογή Φωτογραφίες  > πατήστε Ενημέρωση.

  • Απενεργοποιήστε την Ανανέωση στο Παρασκήνιο

Πολλές εφαρμογές και παιχνίδια ανανεώνονται συνεχώς στο παρασκήνιο. Εάν διαπιστώσετε ότι μία εφαρμογή καταναλώνει μεγάλο ποσοστό μπαταρίας, η απενεργοποίηση της δραστηριότητας στο παρασκήνιο μπορεί να βοηθήσει αρκετά. Ιδανικά συνιστούμε να απενεργοποιήσετε την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο για όλες τις εφαρμογές που δεν είναι σημαντικό να εκτελούνται συνεχώς. Αφού ενεργοποιήσετε αυτή την λειτουργία, δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις από αυτές τις εφαρμογές. 

Για να απενεργοποιήσετε την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις > Επιλέξτε Γενικά > Επιλέξτε Ανανέωση στο παρασκήνιο > Πατήστε ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση για κάθε εφαρμογή που επιθυμείτε.

Μετά από κάθε ενημέρωση λογισμικού, οι εφαρμογές πρέπει να είναι προσαρμοσμένες για κάθε νέο λειτουργικό. Οι προγραμματιστές ενημερώνουν συνεχώς τις εφαρμογές τους ώστε να υποστηρίζουν τις νέες δυνατότητες του iOS 16. Ωστόσο όταν οι εφαρμογές δεν έχουν ενημερωθεί ενδέχεται να εξαντλήσουν περισσότερη μπαταρία από την αναμενόμενη. 

Διαβάστε επίσης: Το iOS 16 θα είναι διαθέσιμο από σήμερα: Μερικές λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες στην πρώτη έκδοση του λογισμικού