H Apple προειδοποιεί πως το haptic keyboard μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone

H Apple προειδοποιεί πως το haptic keyboard μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone
ired.gr

Με το iOS 16 η Apple εισήγαγε μία νέα επιλογή απτικής ανάδρασης (haptic) για το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο.

Διαβάστε επίσης: iOS 16.1| Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι αλλαγές

Όταν είναι ενεργοποιημένη η συγκεκριμένη ρύθμιση, κατα την πληκτρολόγηση το iPhone κάνει μια ελαφριά δόνηση μετά από κάθε πάτημα πλήκτρου, παρέχοντας έτσι την φυσική επιβεβαίωση ότι το πλήκτρο πατήθηκε. Σίγουρα η συγκεκριμένη λειτουργία είναι μία αρκετά χρήσιμη προσθήκη στο iPhone, αλλά θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι η Apple προειδοποιεί πως μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Πιθανώς αυτό δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, αλλά σύμφωνα με τα έγγραφα υποστήριξης της Apple αν ενεργοποιήσετε την απτική επιλογή και ήχους για το πληκτρολόγιο του iPhone, υπάρχει μία μικρή δήλωση αποποίησης στο κάτω μέρος που αναφέρει «Η ενεργοποίηση της απτικής λειτουργίας του πληκτρολογίου ενδέχεται να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας». Ως επί το πλείστον, το να χρησιμοποιείτε τα εφέ κίνησης στο iPhone σας καταναλώνει ενέργεια και είναι αναμενόμενο να επηρέασει την μπαταρία. 

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Πώς να εξατομικεύσετε την οθόνη κλειδώματος

Η Apple δεν μπορεί να παρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες για το ακριβές αντίκτυπο που επιφέρει η συγκεκριμένη λειτουργία, χρησιμοποιώντας όμως απλώς την κοινή λογική, όσο περισσότερα απτικά χρησιμοποιείται τόσο πιο πιθανό είναι το αντίκτυπο στην αυτονομία του iPhone σας. Πάντως ακόμη και με την χρήση χαμηλής κατανάλωσης η απτική ανάδραση δεν απενεργοποιείται. Εάν ανησυχείτε για τις πιθανές επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας η μόνη λύση είναι να διατηρήσετε αυτή την λειτουργία απενεργοποιημένη.  

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Haptic Keyboard θα χρειαστεί να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ήχοι και απτικά > Ανάδραση πληκτρολογίου > Απτικό. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη σε iPhone 8 ή νεότερα μοντέλα που τρέχουν iOS 16 ή νεότερη έκδοση και χρησιμοποιούν την Taptic Engine που διαθέτουν τα τελευταία iPhone.

Διαβάστε επίσης: Το iOS 16 θα είναι διαθέσιμο από σήμερα: Μερικές λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες στην πρώτη έκδοση του λογισμικού