iOS 16.1| Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι αλλαγές

iOS 16.1| Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι αλλαγές
ired.gr

Η νέα έκδοση iOS 16.1 είναι ήδη διαθέσιμη για όσους είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Beta και σύντομα θα μπορούν να την εγκαταστήσουν και οι υπόλοιποι χρηστες. Όπως ήταν αναμενόμενο η νέα ενημέρωση διαθέτει πολλές αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω:

Clean Energy Charging

To Clean Energy Charging (Φόρτιση καθαρής ενέργειας) είναι μία νέα λειτουργία που ανακοίνωσε η Apple νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Αυτή η λειτουργία θα βρίσκεται στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία μπαταρίας κάτω από την επιλογή βελτιστοποιημένης φόρτισης. Ενεργοποιώντας το Clean Energy Charging η φόρτιση καθαρής ενέργειας θα φορτίζει επιλεκτικά την συσκευή σας όταν διατίθεται ενέργεια με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα. Το iPhone θα φορτίζει πλήρως με βάση τη καθημερινή ρουτίνα του κάθε χρήστη και θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την λειτουργία όποτε το επιθυμείτε. 

Apple Wallet

Στο iOS 16.1 οι χρήστες, για πρώτη φορά, θα έχουν την δυνατότητα να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή Apple Wallet από την συσκευή τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν χαρακτηριστικά όπως, το Apple Pay, Apple Cash και Apple Card.

Ποσοστό Μπαταρίας

Η δυνατότητα προβολής του ποσοστού μπαταρίας προστέθηκε σε περισσότερα μοντέλα iPhone. Πλέον θα είναι διαθέσιμη και για τις συσκευές, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini και iPhone 13 mini. 

Διαβάστε επίσης: Το iOS 16 θα είναι διαθέσιμο από σήμερα: Μερικές λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες στην πρώτη έκδοση του λογισμικού

Live Activities 

H Apple επιβεβαίωσε ότι η δυνατότητα Live Activities στην οθόνη κλειδώματος θα είναι διαθέσιμη όταν κυκλοφορήσει το iOS 16.1. Η λειτουργία Live Activities ή αλλιώς Ζωντανές Δραστηριότητες είναι διαδραστικές ειδοποιήσεις που ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο και μπορείτε να τις παρακολουθείτε απευθείας από την οθόνη κλειδώματος. Αν για παράδειγμα παρακολουθείτε ένα αθλητικό παιχνίδι θα μπορείτε να βλέπετε το σκορ, ή αν περιμένετε να παραδοθεί η παραγγελία σας θα μπορείτε να ελέγχετε την πορεία της μέχρι να την παραλάβετε. Οι χρήστες iPhone 14 Pro και 14 Pro Max θα μπορούν επίσης να παρακολουθούν τα Live Activities μέσω του Dynamic Island.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα εντυπωσιακά iPhone 14 και iPhone 14 Plus που παρουσίασε η Apple

Matter

H Apple στο iOS 16.1 θέτει τα θεμέλια για το νέο πρότυπο έξυπνου σπιτιού Matter. Το Matter δημιουργήθηκε από την Connectivity Standards Alliance, που περιλαμβάνει εταιρείες όπως, η Apple,  η Amazon και η Google. Αυτό το νέο πρότυπο συνδεσιμοτητας smart house που επιτρέπει στα συμβατά αξεσουάρ να συνεργάζονται ομαλά μεταξύ διαφόρων πλατφορμών. Το Matter επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν μη συμβατά αξεσουάρ και να τα ελέγχουν μέσω της εφαρμογής Home.

Διαβάστε επίσης: iOS 16| Πώς να εξατομικεύσετε την οθόνη κλειδώματος