Αυτά είναι τα εντυπωσιακά iPhone 14 και iPhone 14 Plus που παρουσίασε η Apple

Αυτά είναι τα εντυπωσιακά iPhone 14 και iPhone 14 Plus που παρουσίασε η Apple
ired.gr

Η παρουσίαση των νέων iPhone και ιδιαίτερα του iPhone 14 Plus αποτέλεσε τον πυρήνα της παρουσίασης της Apple που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης. 

H εταιρεία αποφάσισε να βάλει τέλος στα μικρότερα μεγέθη της σειράς iPhone mini καθώς δεν τα πήγαν πολύ καλά στο θέμα των πωλήσεων. Αντ αυτού η Apple απ ότι φαίνεται πήρε το μάθημα της και η σειρά mini αντικαταστάθηκε φέτος από τα εντυπωσιακά iPhone 14 Plus 6.7 ιντσών.

Διαβάστε επίσης: iPhone 14| Οι τιμές και η κυκλοφορία στην Ελλάδα

Χρώματα 

Τα iPhone 14 θα διατίθενται σε 5 διαφορετικές χρωματικές επιλογές μαύρο, λευκό, μπλε, κόκκινο, και μωβ.

Οθόνη

Super Retina XDR 1200 nits με τεχνολογία OLED που υποστηρίζει έως και 1200 nits φωτεινότητα. 

Υλικό

Τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό γυαλί με κεραμική επίστρωση, το οποίο είναι το πιο ανθεκτικό σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο γυαλί έχει τοποθετηθεί σε smartphone. Διαθέτει επίσης υψηλή αντοχή στο νερό σε βάθος έως και 6 μέτρα και αντίσταση στην σκόνη. 

A15 Bionic 

O A15 Bionic φέρνει απίστευτη απόδοση στα iPhone 14 kai iPhone 14 Plus. Είναι ο πιο γρήγορος επεξεργαστής που κυκλοφορεί σε οποιοδήποτε smartphone ανηκει στην κατηγορία τιμής με τα iPhone 14. H 5-πύρηνη GPU επιτρέπει την απίστευτα υψηλή απόδοση γραφικών και συνεργάζεται με τις λειτουργίες της κάμερας όπως είναι το Photonic Engine και το Cinematic Mode. 

H 6-πύρινη CPU μπορεί με ευκολία να ανταπεξέλθει ομαλά σε και αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε διεργασία και η 16-πύρινη Neural Engine είναι ικανή για 15,8 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο. 

Βελτιωμένο σύστημα καμερών

Οι αναβαθμίσεις στο σύστημα καμερών περιλαμβάνουν: 

  • Μια νέα κύρια κάμερα με μεγαλύτερο διάφραγμα ƒ/1,5 και pixel 1,9 μm, που επιτρέπει βελτιώσεις φωτογραφιών και βίντεο σε όλα τα σενάρια φωτισμού για καλύτερη λεπτομέρεια και πάγωμα κίνησης, λιγότερο θόρυβο, ταχύτερους χρόνους έκθεσης και οπτική σταθεροποίηση εικόνας με μετατόπιση αισθητήρα.
  • Μια νέα μπροστινή κάμερα TrueDepth με διάφραγμα ƒ/1,9 που επιτρέπει καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό για φωτογραφίες και βίντεο. Χρησιμοποιώντας την αυτόματη εστίαση για πρώτη φορά, μπορεί να εστιάσει ακόμα πιο γρήγορα σε χαμηλό φωτισμό και να τραβήξει ομαδικές λήψεις από πιο μακριά.
  • Μια νέα λειτουργία δράσης για απίστευτα ομαλό βίντεο που προσαρμόζεται σε σημαντικά κουνήματα, κίνηση και δονήσεις, ακόμα και όταν γίνεται λήψη βίντεο στη μέση της δράσης.
  • Την κάμερα Ultra Wide, η οποία προσφέρει μοναδική προοπτική για ευρύτερες λήψεις και βελτιώσεις σε φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού με το Photonic Engine.
  • Ένα βελτιωμένο φλας True Tone που είναι 10 τοις εκατό πιο φωτεινό και έχει καλύτερη ομοιομορφία για πιο σταθερό φωτισμό.
  • Κινηματογραφική λειτουργία, διαθέσιμη σε 4K στα 30fps και 4K στα 24 fps.


Συνδεσιμότητα

Δυνατότητα συνδεσιμότητας 5G για εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες και δυνατότητα χρήσης ψηφιακής κάρτας sim “esim”, με την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά προγράμματα κινητής τηλεφωνίας σε μία συσκευή εύκολα και γρήγορα. Εφόσον όλοι οι αμερικάνικοι πάροχοι είναι πλέον συμβατοι με την ψηφιακή sim, όλα τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ δεν διαθέτουν εσοχή εισόδου για κάρτα Sim.

Διαβάστε επίσης: Far out Event| Η Apple αποκάλυψε τα νέα Apple Watch Series 8 με αισθητήρα θερμοκρασίας και ανίχνευση σύγκρουσης

Δορυφορική Σύνδεση

Με την λειτουργία Emergency SOS via Satellite, γίνεται δυνατή η ανταλλαγή μηνυμάτων με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν δεν καλύπτεται από την κάλυψη κινητής τηλεφωνίας ή WiFi. 

Για να χρησιμοποιησετε αυτη την δυνατότητα μια ειδικη λειτουργία SOS ενεργοποιείται στο κινητο σας και σας δειχνει προς ποια κατευθυνση βρισκεται ο δορυφόρος ώστε να στρέψετε την συσκευή σας και να συνδεθείτε ώστε να στείλετε άμεσα ένα μήνυμα και να ζητησετε βοηθεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Επίσης σε περίπτωση που δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα αυτόματο ερωτηματολόγιο ενεργοποιείται και μπορείτε εύκολα και γρήγορα να περιγράψετε την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε απλά πατώντας μερικά κλικ. 

Το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου θα είναι διαθέσιμο σε χρήστες στις ΗΠΑ και τον Καναδά τον Νοέμβριο και η υπηρεσία θα είναι δωρεάν για δύο χρόνια.

Τιμή

Η τιμή του iPhone 14 ξεκινάει από τα 799 δολάρια και του iPhone 14 Plus από τα 899 δολάρια. Με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία μας, τα νέα iPhone αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα περίπου στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ οι τιμές θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με εκείνες των μοντέλων της σειράς 13 με μοναδική διαφορά το ότι δεν θα υπάρχει πλέον το μικρότερο και φθηνότερο μοντέλο mini. 

Διαβάστε επίσης: Far Out Event| Αυτά είναι τα νέα iPhone 14 Pro!